Tip
In the Valley of Elah

NET 5

Drama

NET 5 7 Mei 2021 20:30 - 22:50

Tommy Lee Jones zoekt zijn zoon

Een gepensioneerd militair gaat op zoek naar zijn zoon, die na zijn terugkeer uit Irak spoorloos is.

De oorlog in Irak is een gevoelig onderwerp in de Verenigde Staten. Regisseur Paul Haggis liep al langer rond met een waargebeurd verhaal over de nasleep van de missie in Irak, maar kon dit pas verfilmen nadat hij in 2004 een Oscar won voor Crash.

In the Valley of Elah

De prijs opende voor Haggis meer deuren die vroeger gesloten bleven. Toch duurde het alsnog drie jaar voor hij aan de slag kon met In the Valley of Elah.

Hoofdpersoon is Hank Deerfield (Tommy Lee Jones), een voormalig militair politieagent. Hij wordt gebeld omdat zijn zoon Mike – ook een militair – na het weekend niet is teruggekeerd op de basis.

Vrij bizar nieuws, want Hank was er niet eens van op de hoogte dat Mike (Jonathan Tucker) al terug was uit Irak. Waarom had hij hem dit niet verteld? En wat is er nu met hem gebeurd?

Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones is met zijn karakteristieke, gegroefde gezicht uitermate geschikt voor de rol van de ondanks zijn pensioen nog steeds extreem gedisciplineerde Hank. Niet voor niets kreeg hij voor zijn rol een Oscarnominatie.

Oorspronkelijk zou die rol trouwens naar een andere oude rot gaan: Clint Eastwood zou Hank spelen. Toen hij uiteindelijk toch bedankte voor de rol, raadde Eastwood regisseur Paul Haggis aan om zijn goede vriend Tommy Lee Jones te casten.

Over deze film

Titel

In the Valley of Elah

Premiere

2007

Regisseur

Paul Haggis

Acteurs & Actrices

Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Josh Brolin, Jason Patric, Susan Sarandon

Scenario

Paul Haggis

Componist

Robert Althoff, Michael Becker, Tony Bell, Bryan Bowen, David Brownlow

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS

Resolutie

1080i