Tip
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

NET 5

Avontuur

NET 5 14 Juni 2021 20:30 - 23:05

De terugkeer van Indiana Jones

Het duurt effe, maar dan heb je ook wat. Na Indiana Jones and the Last Crusade moesten Indy-liefhebbers maar liefst negentien jaar wachten op het vierde deel van de Indiana Jones-reeks.

Indiana Jones and the Last Crusade speelt zich af in 1938. In Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull pakken regisseur Steven Spielberg en consorten de draad zo'n twintig jaar later weer op.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Het is 1957. Zelfs voor een bonk van een vent als Indiana Jones (Harrison Ford) beginnen de jaren inmiddels te tellen.

Hij is in Indiana Jones and the Crystal Skull dus een tikkie strammer dan in de drie eerdere films. Gelukkig is er wat vers bloed om hem een handje te helpen: de jong Mutt Williams (Shia LaBeouf) gaat met de oude baas mee op avontuur.

Ook Indy's oude vlam Marion (Karen Allen) is van de partij. Dat is nogal een weerzien: het tweetal heeft elkaar sinds Raiders of the Lost Ark niet meer gezien. Die film speelt zich af in 1936.

Harrison Ford

Indy en Mutt zetten in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull koers naar Peru. Daar gaan ze op zoek naar de legendarische kristallen schedel van Akator.

Alleen zijn ze niet de enigen die die schedel zoeken: KGB-agent Irina Spalko (Cate Blanchett) en haar gevolg azen ook op het waardevolle kleinood. Gelukkig krijgen ouwe rot en jonge hond in Peru hulp van een oude bekende.

Dat geduld een schone zaak is, wisten de meeste Indiana Jones-fans al. En warempel: in 2022 komt de avonturier met de hoed gewoon nóg een keer terug.  

Over deze film

Titel

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Premiere

2008

Regisseur

Steven Spielberg

Acteurs & Actrices

Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Karen Allen, John Hurt

Scenario

David Koepp, George Lucas, Jeff Nathanson, Philip Kaufman, Greg Kinnear

Componist

Bryan Arenas, Chris Barron, Timothy R. Boyce jr., Jeanette Browning, Tim Burby

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Avontuur

Land

VS

Resolutie

1080i