Tip
Inferno

Veronica

Thriller

Veronica 7 Maart 2021 20:00 - 22:30

Tom Hanks heeft geheugenverlies

Als Robert Langdon heeft Tom Hanks al heel wat ingewikkelde codes gekraakt en lastige puzzels opgelost. In Inferno staat Langdon misschien voor zijn moeilijkste raadsel ooit: hij moet zijn eigen geheugen weer in elkaar puzzelen.

Met meestercodekraker Robert Langdon heeft thrillerschrijver Dan Brown goud in handen. Alle boeken over de puzzelende hoogleraar werden bestsellers. De verfilmingen van The Da Vinci Code en Angels & Demons deden het in de bioscoop ook alleraardigst.

Inferno

In Inferno kruipt Tom Hanks voor de derde keer in de huid van Robert Langdon. Waar de cryptoloog in de eerste twee films in de duistere krochten van het christendom kroop, stort hij zich nu op de geheimen en codes in een literatuurklassieker: Inferno van Dante Alighieri.

Dat gaat niet helemaal van harte. Langdon ontwaakt aan het begin van de film in een ziekenhuis ergens in Italië.

Hij heeft geen idee waar hij is, laat staan hoe hij daar verzeild is geraakt. Voor een man die altijd op zijn superieure brein heeft vertrouwd is geheugenverlies zijn ergste nachtmerrie.

Tom Hanks

Gelukkig hoeft Langdon zijn geheugen niet helemaal alleen weer in elkaar te puzzelen. Hij krijgt hulp van de jonge arts Sienna Brooks (Felicity Jones).

Samen stuiten ze op een doorgedraaide miljardair die een epidemie op de wereldbevolking los wil laten. Via aanwijzingen in Dante's Inferno proberen ze hem te stoppen.

Hoofdrolspeler Tom Hanks kneep er halverwege de opnames van de film een paar dagen tussenuit. Hij vloog in mei 2015 even heen en weer naar New York. De reden: hij was te gast in de laatste aflevering van de talkshow van David Letterman.

 

Over deze film

Titel

Inferno

Premiere

2016

Regisseur

Ron Howard

Acteurs & Actrices

Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen

Scenario

David Koepp

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

H/VS

Resolutie

1080i