Tip
John Wick 2

Veronica

Actie

Veronica 20 oktober 2021 20:30 - 22:55

Keanu Reeves wil nog een keer wraak in John Wick 2

Keanu Reeves is terug in dit kneiterharde vervolg op John Wick. Dit keer geen dood hondje als excuus voor de wraakexercitie, maar gewoon een hoop geknal tussen criminelen en coole huurmoordenaar John Wick.

In 2014 zetten regisseur (en ex-stuntman) Chad Stahelski en hoofdrolspeler Keanu Reeves de bioscoopzalen op hun kop met de overdonderende actiefilm John Wick. Drie jaar later verscheen dit vervolg.

John Wick: Chapter 2

In het eerste deel ging ex-huurmoordenaar John Wick (Reeves) weer aan het werk omdat iemand zijn hond had vermoord. Nu moet hij aan de slag omdat hij nog een schuld heeft in te lossen bij Santino D’Antonio (Riccardo Scamarcio).

Bij het uitvoeren van die laatste klus krijgt hij een flink aantal collega’s en concurrenten achter zich aan. John Wick: Chapter 2 is in alles de overtreffende trap van zijn voorganger: de actie is harder, Keanu Reeves is nog stoïcijnser en Stahelski brengt alles nog strakker in beeld.

In mei 2019 ging John Wick: Chapter 3 – Parabellum in première.

Keanu Reeves

Net als in John Wick deed Keanu Reeves de meeste stunts in John Wick: Chapter 2 zelf. Volgens Reeves liet hij maar 5 procent van de stunts aan een stuntman over.

Alleen in de scènes waarin John Wick wordt aangereden door een auto en als hij in het gevecht met Cassian van de trap valt, zie je een stuntman.

Over deze film

Titel

John Wick 2

Premiere

2017

Regisseur

Chad Stahelski

Acteurs & Actrices

Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian McShane, Ruby Rose, Common

Scenario

Derek Kolstad

Componist

Tyler Bates, Joel J. Richard

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/HK

Resolutie

1080i

Bekijk ook