Tip
Johnny English Reborn

Veronica

Komedie

Veronica 14 Juni 2021 20:30 - 22:30

Rowan Atkinson stuntelt vrolijk verder

Het heeft even geduurd, maar de slechtste geheim agent ooit is weer terug! In Johnny English Reborn moet hij een aanslag op de Chinese president verijdelen.

Toen de knullige spion Johnny English (Rowan Atkinson) een missie in Mozambique grondig verknalde, verdween hij plotseling van de aardbodem.

Johnny English Reborn

Wat blijkt: Johnny heeft zich teruggetrokken in een Tibetaans klooster. Daar doet hij boete voor zijn fouten en probeert hij met meditatie, discipline en oosterse vechtkunst zijn leven weer op te pakken. Dat gaat op een typische Johnny English-wijze: onhandig en met de nodige humor.

Net als Johnny zich weer een beetje de oude begint te voelen, weet de Britse geheime dienst hem eindelijk te vinden. Dat is maar goed ook: ze hebben Johnny's hulp hard nodig.

MI7-baas Pegasus (Gillian Anderson) geeft hem zijn nieuwe opdracht: de criminele organisatie Vortex plant een aanslag op de Chinese president en Johnny English is de enige die die aanslag kan voorkomen.

James Bond

Johnny English Reborn is net als Johnny English een parodie op James Bond. Dat is niet de enige connectie tussen de stuntelende spion en 007. Hoofdrolspeler Rowan Atkinson maakte ooit zijn debuut op het witte doek in een Bondfilm: Atkinsons eerste filmrol was in 1983 in Never Say Never Again.

Ook Rosamund Pike, die Johnny's MI7-collega Kate Sumner speelt, maakte haar filmdebuut in een Bondfilm: ze speelde in 2002 in Die Another Day.

Over deze film

Titel

Johnny English Reborn

Premiere

2011

Regisseur

Oliver Parker

Acteurs & Actrices

Rowan Atkinson, Gillian Anderson, Dominic West, Rosamund Pike, Mariella Frostrup

Scenario

Hamish McColl, Neal Purvis, Robert Wade, William Davies

Componist

Hugo Adams, Niv Adiri, Yosi Appelbaum, Oliver Brierley, Jeremy Brown

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS/F/GB

Resolutie

1080i