Tip
Jonah Hex

SBS 9
Rating 5.4

Actie

SBS 9 Eergisteren 20:30 - 22:05

Josh Brolin is een man met een missie

Ooit was Jonah Hex een – voor wildwestbegrippen – brave huisvader. Na de brute moord op zijn gezin gooit Jonah het over een hele andere boeg: hij wordt premiejager.

Jonah Hex (Josh Brolin) is ook niet zomaar een premiejager: hij kan doden tot leven wekken. Niet voor altijd, maar net lang genoeg om ze de informatie te ontlokken die hij nodig heeft.

Jonah Hex

Dat trucje komt Jonah Hex goed van pas als het Amerikaanse leger hem vraagt de doorgedraaide generaal Quentin Turnbull (John Malkovich) op te pakken. Die opdracht kan Jonah niet weigeren, al is het maar omdat hij zelf ook nog een appeltje met Turnbull te schillen heeft.

Turnbull en zijn rechterhand Burke (Michael Fassbender) hebben namelijk de dood van Jonahs gezin op hun geweten. En ze hebben zijn gezicht zo toegetakeld dat hij tegenwoordig niet eens meer fatsoenlijk whisky kan drinken.

Comics

Jonah Hex is gebaseerd op de gelijknamige comics van stripboeken uitgever DC (van superhelden als Batman, Superman en Wonder Woman).

In die stripboeken kan Jonah de doden niet tot leven wekken om met ze de praten. Dat is een trucje dat scriptschrijvers Mark Neveldine en Bryan Taylor speciaal voor de film hebben verzonnen.

Het was de bedoeling dat Neveldine en Taylor (bekend van de Crank-films) ook zouden regisseren. Na een conflict met de studio droegen ze het regiestokje over aan Jimmy Hayward.

 

Kijk via ondemand

Meer tips
iTunes

iTunes

vanaf €2,99
Kijk direct
Google Play

Google Play

onbekend
Kijk direct
KPN

KPN

€9,99 p/maand
Kijk direct
Amazon Prime

Amazon Prime

€2,99 p/maand
Kijk direct
T-Mobile

T-Mobile

vanaf €2.99
Kijk direct
MeJane

MeJane

vanaf €2,99
Kijk direct
Tele2

Tele2

vanaf €2,99
Kijk direct

Over deze film

Titel

Jonah Hex

Premiere

2010

Regisseur

Jimmy Hayward

Acteurs & Actrices

Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox, Michael Fassbender, Will Arnett

Scenario

Mark Neveldine, Brian Taylor, John Albano, Tony DeZuniga

Componist

Jimmy 'Coach' Armstrong, Bob Beher, Moe Chamberlain, Joel Dougherty, David Lee Fein

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS