Tip
Killing Them Softly

RTL 7

Misdaad

RTL 7 28 Januari 2021 22:20 - 00:08

Niemand ontsnapt aan Brad Pitt

In de misdaadthriller Killing Them Softly speelt Brad Pitt een ijskoude 'handhaver' van de maffia. Hij moet een op het eerste gezicht simpele klus oplossen.

Brad Pitt de rol van maffia-handhaver Jackie Cogan. Als iemand de aloude regels van de maffia verbreekt, moet Jackie orde op zaken stellen.

Killing Them Softly

Als een stelletje onverlaten een overval pleegt op een gokhal in New Orleans, kan Jackie aan de bak. De kruimeldieven die de overval pleegden weten het waarschijnlijk niet, maar maffiabaas Markie Trattman (Ray Liotta) is de baas van die gokhal. En hij is – zacht uitgedrukt – niet blij.

In zijn zoektocht naar de daders ontdekt Jackie al snel dat de daders niet al te snugger zijn. Het kan bijna niet anders of het sullige duo heeft hulp van buitenaf gehad. Maar van wie?

Samenwerking

Samen met huurmoordenaar Mickey (James 'Tony Soprano' Gandolfini) probeert Jackie dat uit te vinden. Heel veel hulp hoeft Jackie van Mickey niet te verwachten: die is liever lui dan moe.

Killing Them Softly is niet de eerste film waarin de Nieuw-Zeelandse regisseur Andrew Dominik samenwerkt met Brad Pitt. In 2007 speelde Pitt de hoofdrol in Dominiks western The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Blijkbaar bevalt de samenwerking beide heren goed: Dominik en Pitt zijn samen bezig aan een film over Marilyn Monroe. Brad Pitt zal daarin geen rol vertolken, maar treedt op als een van de producenten.

Blonde, met Ana de Armas als de blonde superster, moet nog dit jaar verschijnen.

Over deze film

Titel

Killing Them Softly

Premiere

2012

Regisseur

Andrew Dominik

Acteurs & Actrices

Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Richard Jenkins

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Misdaad

Land

VS

Resolutie

1080i