Tip
Lion

NPO 3

Drama

NPO 3 15 Januari 2021 22:15 - 00:10

Dev Patel zoekt zijn echte moeder

Als klein jongetje is Saroo geadopteerd. Inmiddels is hij opgegroeid tot een echte Australische surfdude, maar wel eentje met Indiase roots. Lion vertelt het waargebeurde verhaal van Saroo's zoektocht naar die roots.

Saroo groeit op in een dorpje in India. Zijn ouders hebben het niet breed, maar ze zijn wel gelukkig. Als Saroo vijf is, gaat hij met zijn oudere broer op pad. Onderweg raakt Saroo zijn broer kwijt.

Lion

Het vijfjarige jochie belandt in zijn eentje aan boord van een passagierstrein. Die trein brengt hem naar de metropool Calcutta, zo'n 1600 kilometer van zijn huis vandaan.

De jonge Saroo (Sunny Pawar) zwerft wat door de stad en komt uiteindelijk in een weeshuis terecht. Niet veel later adopteert een Australisch stel hem.

Bij John (David Wenham) en Sue (Nicole Kidman) heeft Saroo een gelukkige jeugd. Toch wordt Saroo als hij volwassen is steeds nieuwsgieriger naar wie zijn echte ouders zijn.

Hij besluit in Lion dan ook naar ze op zoek te gaan.

Dev Patel

De volwassen Saroo (Dev Patel, bekend van Slumdog Millionaire) heeft geen idee waar hij moet beginnen met zoeken. Hij kan zich de treinreis en het treinstation van Calcutta nog herinneren, maar daar houdt het wel zo'n beetje mee op.

Tot hij zijn reis via Google Earth probeert te reconstrueren. Ineens vindt hij een dorpje dat hij ergens van denkt te kennen.

Lion is een verfilming van A long way home, het boek dat Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn ouders schreef.

Om zich voor te bereiden op zijn rol bezocht Dev Patel het weeshuis waar Saroo woonde én maakte hij de treinreis die het jochie in 1986 ook maakte.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over deze film

Titel

Lion

Premiere

2016

Regisseur

Garth Davis

Acteurs & Actrices

Dev Patel, Sunny Pawar, Abhishek Bharate, Priyanka Bose, Khushi Solanki

Scenario

Luke Davies

Zender

NPO 3

Omroep

NTR

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

GB/Aus/VS

Resolutie

1080i