Tip
Mission: Impossible - Fallout

Veronica

Actie

Veronica 15 September 2021 20:30 - 23:35

Vette stunts en grote sterren in zesde Mission: Impossible-film

Gestolen kernkoppen, een internationaal complot en – natuurlijk – Tom Cruise die adembenemde stunts uithaalt. Dat zijn de belangrijkste bestanddelen van deze zesde Mission: Impossible-film.

De eerste vijf Mission: Impossible-films zijn losstaande verhalen. Voor deel zes bedacht regisseur Christopher McQuarrie iets nieuws: Fallout is een echt vervolg.

Mission: Impossible – Fallout

Mission: Impossible – Fallout gaat verder waar Mission: Impossible – Rogue Nation ophield. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-collega’s moeten ervoor zorgen dat drie staven plutonium niet in handen van terroristen vallen. Die missie mislukt als Ethan moet kiezen tussen het plutonium en het redden van zijn collega’s. Hij kiest voor het laatste. Dat betekent wel dat Hunt en de collega's die hij redt meteen een nieuwe missie hebben: de plutoniumstaven terughalen. Daarbij krijgt het vertrouwde IMF-team hulp van de compromisloze CIA-agent August Walker (Henry Cavill). Dat vrij simpele plot is een kapstok voor wat de film echt is: een ruim twee uur durende aaneenschakeling van weergaloze actiescènes.

Tom Cruise

Tom Cruise doet in Mission: Impossible – Fallout net als in alle andere M.I.-films zijn stunts zelf. En die stunts zijn in iedere film indrukwekkender. Dat is altijd hard werken. Zo ging Cruise een jaar lang in training om de parachutestunt in deze film perfect uit te kunnen voeren. De stunts gingen niet altijd goed. Toen hij verkeerd neerkwam bij een sprong, brak de acteur zijn enkel. Eerst probeerde hij de scène nog af te maken, maar dat ging echt niet meer. De opnames lagen acht weken lang stil om Cruise te laten herstellen.

Uiteindelijk haalden de beelden van de mislukte stunt wel de film en de trailer.

Over deze film

Titel

Mission: Impossible - Fallout

Premiere

2018

Regisseur

Christopher McQuarrie

Acteurs & Actrices

Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson

Scenario

Christopher McQuarrie

Componist

Lorne Balfe

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook