Tip
Mission: Impossible

RTL 7

Actie

RTL 7 23 oktober 2020 20:29 - 22:35

Tom Cruise kan allles

Het was een goede zet van regisseur Brian De Palma om Mission: Impossible te maken. De remake van de gelijknamige successerie uit de jaren 60 werd een knaller van een actiefilm, waarin niets onmogelijk is voor Tom Cruise.

Ethan Hunt (Tom Cruise) is lid van het eliteteam Mission: Impossible dat onder leiding staat van Jim Phelps. Tijdens een actie die een routineklus had moeten zijn vinden alle teamleden de dood, behalve Ethan en Phelps' vrouw Claire.

Mission: Impossible

Al snel na die aanslag begint Ethan te merken dat de Amerikaanse regering hem schuldig acht aan de dood van zijn collega's. Dat pikt Ethan niet: hij gaat op eigen houtje op naar de echte daders.

Dat lijkt een Mission: Impossible, een onmogelijke missie, maar Ethan staat er niet helemaal alleen voor. Hij krijgt hulp van twee andere verstoten agenten: Luther (Ving Rhames) en Krieger (Jean Reno).

Het spoor leidt hen naar de mysterieuze wapenhandelaar Max.

Vervolgen

De actieknaller was een doorslaand succes: wereldwijd bracht Mission: Impossible bijna een half miljard dollar in het laatje. Waar succes is, komen vervolgen.

Zo ook bij Mission: Impossible. Ondertussen staat de teller op zes films over Ethan Hunt en consorten.

Daar komen er binnenkort weer een paar bij. M:I 7 en M:I 8 staan op de planning voor 2021 en 2022. In allebei de fims maakt Tom Cruise weer zijn opwachting.

Over deze film

Titel

Mission: Impossible

Premiere

1996

Regisseur

Brian De Palma

Acteurs & Actrices

Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart, Henry Czerny, Jean Reno

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook