Tip
Now You See Me

Veronica

Misdaad

Veronica 24 november 2020 20:30 - 22:45

Jesse Eisenberg tovert een bankkluis leeg

De illusionisten in Now You See Me gebruiken hun vaardigheden voor minder frisse doeleinden: ze 'toveren' een bankkluis in Parijs leeg.

Dat is een bijzondere truc, zeker als je je bedenkt dat de illusionisten op het moment van de 'roof' in Las Vegas op een podium staan. De politie staat in Now You See Me dan ook voor een raadsel.

Now You See Me

FBI-agent Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) krijgt opdracht de Four Horsemen, zoals het illusionistenkwartet in Now You See Me zich noemt, op te pakken. Samen met zijn Interpolcollega Alma Dray (Mélanie Laurent) zoekt hij uit hoe ze duizenden kilometers verderop een kluis leeg hebben geroofd.

Tijdens het ontrafelen van die truc – het móet volgens Rhodes wel een truc zijn – volgen de plottwists en kwinkslagen elkaar in rap tempo op.

En de illusionisten? Die boeren goed bij alle media-aandacht: hun shows zijn populairder dan ooit.

Jesse Eisenberg

De illusionisten in Now You See Me zijn zo succesvol omdat ze goed met elkaar samenwerken. Hun talenten sluiten dan ook goed op elkaar aan.

Daniel (Jesse Eisenberg) is goed in street magic en Henley (Isla Fisher) is een nieuwe Harry Houdini. Jack (Dave Franco) is vingervlugger dan de meeste zakkenrollers en oude rot Merritt (Woody Harrelson) kan beter mindf*cken dan Victor Mids.

Now You See Me werd vrij onverwachts een groot succes. De film leverde dik 270 miljoen dollar op.

Ook Now You See Me 2 uit 2016 deed het goed. Een derde deel staat in de planning, maar wanneer Now You See Me 3 in première gaat, is nog niet bekend.

Over deze film

Titel

Now You See Me

Premiere

2013

Regisseur

Louis Leterrier

Acteurs & Actrices

Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Mélanie Laurent

Scenario

Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt

Componist

Julie Altus, Pascal Armant, Jimmy 'Coach' Armstrong, Matthew Armstrong, Justine Baker

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Misdaad

Land

VS/F

Resolutie

1080i

Bekijk ook