Tip
Pitch Perfect

NET 5

Komedie

NET 5 28 Januari 2021 20:30 - 22:45

Zingen met Anna Kendrick

In Pitch Perfect komt buitenbeentje Beca terecht in de zanggroep The Barden Bellas. Beca geeft het repertoire en de uitstraling van de groep een fikse boost.

Anna Kendrick speelt in de muzikale komedie Pitch Perfect de rebelse eerstejaarsstudente Beca. Beca komt op haar nieuwe universiteit terecht in a-capellagroep The Barden Bellas. Deze zanggroep bestaat uit een aantal meiden die af en toe elkaars bloed kunnen drinken, maar samen perfect kunnen zingen. 

Pitch Perfect

Barden University kent twee van zulke zanggroepen: naast de Bellas is er ook nog de mannengroep The Barden Treblemakers. De groepen doen allebei mee aan een belangrijke jaarlijkse zangwedstrijd.

Dit jaar hebben de Bellas wel wat probleempjes: ze komen zangeressen te kort en het repertoire kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken.

Als eerstejaars Beca en Fat Amy (Rebel Wilson) zich – onder protest – bij de Bellas aansluiten, krijgt de groep in één klap een flinke boost. Of dat genoeg is om de wedstrijd ook echt te winnen? Dat zie je in Pitch Perfect.

Anna Kendrick

De hoofdrolspeelsters hielden zich tijdens de opnames van Pitch Perfect lang niet altijd aan het script. Vooral Rebel Wilson improviseerde er lustig op los.

Dat de actrices lol hebben met hun rollen, spat van het scherm. Dat zag het bioscooppubliek ook: de film bracht wereldwijd ruim 115 miljoen dollar op.

Er kwamen twee vervolgen. Pitch Perfect 2 verscheen in 2015 en Pitch Perfect 3 in 2017.

Ook geinig: Anna Kendrick zing in de film 'Cups'. Dat liedje reikte in Amerika tot plek 6 in Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst.

Over deze film

Titel

Pitch Perfect

Premiere

2012

Regisseur

Jason Moore

Acteurs & Actrices

Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Anna Camp, Skylar Astin

Scenario

Kay Cannon, Mickey Rapkin

Componist

Brian Armstrong, Kami Asgar, Bob Beemer, Dave Bergstrom, Blake Collins

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Resolutie

1080i