Tip
Police Academy 3: Back in Training

Veronica

Komedie

Veronica 26 Juli 2021 20:30 - 22:10

Mafkezen in politiepak

Een groep klunzige politieagenten haalt alles uit de kast om te voorkomen dat de politieacademie de deuren moet sluiten.

Er gebeuren de nodige wonderlijke dingen op de politieopleiding uit de Police Academy-reeks. Ook in deze derde film is er weer een hele trits mafkezen die agent wil worden.

Police Academy 3: Back in Training

Die nieuwe rekruten krijgen in Police Academy 3: Back in Training niet de opleiding die ze nodig hebben. Daar is simpelweg geen geld voor.

De problemen zijn zelfs zo groot dat de gouverneur een aantal politieacademies moet sluiten. Commandant Mauser (Art Metrano) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de academie van commandant Lassard (George Gaynes) er daar eentje van is.

Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor. De mafkezen die hij in Police Academy succesvol wist op te leiden komen terug om hem te helpen.

Dat betekent dat types als Mahoney (Steve Guttenberg), Hightower (Bubba Smith), Hooks (Marion Ramsey) en 'levende sirene' Jones (Michael Winslow) terugkomen naar de academie. Maar kunnen deze klunzen de academie wel redden?

Bobcat Goldthwait

Acteur Bobcat Goldthwait speelt in de Police Academy-films de rol van kadet Zed. Het had niet veel gescheeld of hij had Police Academy 3: Back in Training helemaal niet gehaald.

Op de set stond de acteur namelijk bekend als lastig. Volgens Goldthwait was dat omdat hij de filmmakers had voorgesteld dat de schurken in de achtervolging dezelfde moesten zijn als de schurken eerder in de film.

Hij kreeg te horen dat hij ingehuurd was als acteur, niet als schrijver. Dat hij 'gewoon zijn tekst moest zeggen'.

Later vertelde de acteur: "Ik ben bijna ontslagen bij Police Academy omdat ik ervoor probeerde te zorgen dat het verhaal logisch zou zijn."

Over deze film

Titel

Police Academy 3: Back in Training

Premiere

1986

Regisseur

Jerry Paris

Acteurs & Actrices

Steve Guttenberg, Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Marion Ramsey

Scenario

Gene Quintano

Componist

Robert Folk, Gail Clark Burch, Michael Jiron, Dale Johnston, David Lee, Allen L. Stone

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook