Tip
Predator

Veronica

Actie

Veronica 23 Januari 2021 20:00 - 22:10

Arnold Schwarzengger vecht met een monster

In de actieknaller Predator gaat Arnold Schwarzenegger met een team militairen de jungle van Zuid-Amerika in. Daar krijgen ze te maken met een wel heel gevaarlijke vijand.

Dutch Schaeffer (Arnold Schwarzenegger) geeft in Predator leiding aan een team elitesoldaten. In opdracht van de CIA gaan ze naar de Zuid-Amerikaanse jungle om een paar piloten te bevrijden uit handen van een guerrillabeweging.

Predator

Voor Dutch en zijn mannen is dat niet veel meer dan een routineklusje. Alles verloopt dan ook vrij voorspoedig. Tot Dutch en zijn mannen op de terugweg ontdekken dat iets of iemand hen vanuit de jungle in de gaten houdt.

Dat iets blijkt levensgevaarlijk. Het is een Predator: een bloeddorstig buitenaards wezen dat het op de soldaten gemunt heeft. De Predator is nauwelijks zichtbaar, supersnel, hyperintelligent en zo goed als onkwetsbaar. Lukt het Dutch en zijn team om aan het monster te ontsnappen?

Arnold Schwarzenegger

Predator zit vol met gevleugelde Schwarzenegger-oneliners. De kreten ‘Get to the chopper!’ en ‘If it bleeds, we can kill it’ behoren tot Arnies gallerij van klassiekers.

Predator kreeg een hele rits vervolgen en spin-offs. In 2018 verscheen een moderne remake: The Predator.

Over deze film

Titel

Predator

Premiere

1987

Regisseur

John McTiernan

Acteurs & Actrices

Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, Jesse Ventura

Scenario

John Thomas, Jim Thomas

Componist

Vanessa Theme Ament, George H. Anderson, Richard L. Anderson, Don J. Bassman, David Bifano

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i