Rode duivel vernietigt snode elfenprins

Geplaatst op 15 April, 14:20

In Hellboy 2 wil een boosaardige elf een leger van onoverwinnelijke vechtmachines bevrijden om de mensheid te vernietigen. Gelukkig is daar altijd nog Hellboy, de sigarenrokende, rode duivel.

Hellboy (Ron Perlman) is een door de nazi’s opgeroepen menselijke, rode duivel. Hij koos er echter voor om aan de kant van het goede te strijden.

Hellboy II: The Golden Army

In deze tweede film rond de sigaren rokende comic-held, heeft Hellboy zijn handen vol aan de boosaardige elfenprins Nuada (Luke Goss). Die wil een leger van onoverwinnelijke vechtrobots uit de mottenballen halen om de mensheid een lesje te leren. 

Zoals we van regisseur Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) gewend zijn, is het visuele aspect tot in de puntjes verzorgd, maar ook met de spanning zit het wel snor in dit geslaagde sf-actiespektakel.

Strak in pak

Acteur Brian Steele droeg een nogal zwaar kostuum in Hellboy 2. Om het grote monster Wink te spelen, trok hij een pak aan dat 59 kilo woog. Intussen liep hij ook nog op stelten, om 25 centimeter langer te lijken. Door al dat zware werk viel de acteur tijdens de opnames een dikke vijf kilo af.

Reboot

Zowel het eerste als het tweede deel van Hellboy was een groot succes. Het wachten was dan ook op deel drie, maar na een hoop schijnbewegingen kwam die er toch niet. Wel verschijnt volgend jaar de reboot Hellboy. Reboots zijn de nieuwste trend in Hollywood: bestaande films worden in een nieuw jasje gestoken.

In deze herverfilming speelt David Harbour (bekend als agent Jim Hopper in de tv-serie Stranger Things) de bekende rode duivel.