Tip
Shrek 2

RTL 8

Animatie

RTL 8 4 Augustus 2021 20:27 - 22:10

Nieuwe avonturen voor Shrek en Donkey

Na het daverende succes van Shrek kon een vervolg niet uitblijven. In Shrek 2 gaan Shrek en zijn kersverse bruid Fiona op bezoek bij Fiona's ouders in het koninkrijk Far Far Away. 

De ouders van Fiona kunnen niet wachten om de kersverse echtgenoot van hun dochter te ontmoeten. Ze schrikken zich een hoedje als ze zien dat Shrek geen knappe prins is, maar een groot groen moerasmonster.

Shrek 2

Al tijdens het diner krijgt  Shrek ruzie met schoonpa koning Harold. Fiona vlucht weg van tafel en sluit zichzelf op in haar kamer.

Als de goede fee van Far Far Away haar komt bezoeken laat ze een kaartje achter met de tekst: Geluk is maar één traantje ver.

Die goede fee blijkt in Shrek 2 helemaal niet zo goed te zijn. Ze wil dat haar zoon, Prince Charming, met Fiona trouwt. 

De makers van Shrek konden voor dit tweede deel weer rekenen op de medewerking van Cameron Diaz en Mike Meyers. Zij doen de stemmen van Fiona en Shrek. Eddie Murphy is de man die de komische ezel Donkey tot leven brengt.

Antonio Banderas

De opvallendste nieuwkomer in dit deel is Antonio Banderas als de kattige Puss in Boots. Ook John Cleese en Julie Andrews waren bereid om aan Shrek 2 mee te werken. Zij vertolken de rollen van koning Harold en zijn vrouw.

Boven het bed van prinses Fiona hangt een poster van Justin Timberlake. Toen de Shrek 2 uitkwam, hadden Cameron Diaz en Justin Timberlake net een (prille) relatie. Tot 2006 waren ze een stel.

Over deze film

Titel

Shrek 2

Premiere

2004

Regisseur

Andrew Adamson, Kelly Asbury

Acteurs & Actrices

Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Julie Andrews, Antonio Banderas

Zender

RTL 8

Genre

Film

Subgenre

Animatie

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook