Tip
Star Trek Into Darkness

RTL 7
Rating 7.1

Sciencefiction

RTL 7 Eergisteren 20:29 - 23:00

Chris Pine en Zachary Quinto strijden tegen het kwaad

In Star Trek Into Darkness moet de bemanning van de Enterprise terugkeren naar de aarde. Terug op zijn thuisplaneet ontdekt Captain Kirk dat iemand Starfleet van binnenuit kapot probeert te maken.

Wie de vijand is? Kirk (Chris Pine) heeft geen idee.

Stark Trek into Darkness 

Wat in Star Trek into Darkness wel duidelijk is: het brein achter de aanslag heeft Starfleet, en daarmee de wereld, in chaos gestort. Dat pikken Kirk, Spock (Zachary Quinto) en de rest van de bemanning van de USS Enterprise niet. Ze openen de jacht op de dader.

Die jacht leidt hen tot diep in Klingon-gebied. Gezellig is anders. Zeker als Kirk & co ontdekken dat de man op wie ze jagen probeert een oorlog te ontketenen tussen de Federatie en de Klingon.

Leonard Nimoy

Zachary Quinto speelt in de Star Trek-films van J.J. Abrams de rol van Spock. De originele Spock, Leonard Nimoy, is in Star Trek en Star Trek into Darkness ook te zien. Hij speelt Spock Prime, de oudere versie van Spock. Star Trek into Darkness was de laatste film van Leonard Nimoy. Hij overleed in 2015 op 83-jarige leeftijd.

J.J. Abrams wilde Nimoy er zo graag bij hebben, dat hij de oude acteur om goedkeuring vroeg toen hij Quinto in de rol van Spock castte.

Ook zorgde Abrams ervoor dat er tijdens de opnames altijd koffie-ijs op de set aanwezig was. Leonard Nimoy was dol op koffie-ijs.

Kijk via ondemand

Meer tips
Pathé Thuis

Pathé Thuis

onbekend
Kijk direct
iTunes

iTunes

vanaf €3,99
Kijk direct
Google Play

Google Play

onbekend
Kijk direct
KPN

KPN

€9,99 p/maand
Kijk direct

Over deze film

Titel

Star Trek Into Darkness

Premiere

2013

Regisseur

J.J. Abrams

Acteurs & Actrices

Chris Pine, Zachary Quinto, Zoë Saldana, Karl Urban, Benedict Cumberbatch

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Sciencefiction

Land

VS