Tip
Steve Jobs

SBS 9

Biografie

SBS 9 22 November 2020 20:30 - 23:00

Michael Fassbender is Steve Jobs

Michael Fassbender speelt de sterren van de hemel in deze film over Apple-oprichter Steve Jobs.

Apple-oprichter Steve Jobs is een van de invloedrijkste personen van de afgelopen decennia. De producten die Apple onder zijn leiding lanceerde hebben een grote invloed op onze levens.

Steve Jobs

Over Jobs' privéleven is minder bekend. Hoe maak je een film over het leven van een man die dat leven zo veel mogelijk buiten de schijnwerpers hield? Hoe ga je verder dan ‘die man in de zwarte coltrui’?

Regisseur Danny Boyle en scenarioschrijver Aaron Sorkin nemen in Steve Jobs drie belangrijke productlanceringen uit Jobs’ carrière als uitgangspunt.

Vanaf de lancering van de allereerste Macintosh-computer in 1984 via die van de (deels mislukte) NeXT-computer in 1988 nemen ze ons mee naar 1998. In dit dat jaar lanceert de net bij Apple teruggekeerde Steve Jobs de iMac.

Zo laten Sorkin en Boyle zien hoe Steve Jobs (Michael Fassbender) in de periode rond die lanceringen omgaat met de mensen om hem heen. Met Apple-collega’s als Steve Wozniak (Seth Rogen) en Joanna Hoffman (Kate Winslet), maar ook met zijn ex-vriendin en zijn dochtertje Lisa.

Dat maakt één ding heel erg duidelijk: Jobs was misschien wel briljant, maar als mens schoot hij nogal eens tekort.

Michael Fassbender

Seth Rogen speelt in Steve Jobs de rol van Steve Wozniak, vriend van Steve Jobs en medeoprichter van Apple. Om zich voor te bereiden op zijn rol, keek hij oude video's van Wozniak.

Daarnaast spraken de twee regelmatig met elkaar af om de film te bespreken. Die luxe had Michael Fassbender niet: omdat Steve Jobs in 2011 overleed, moest hij het met videobeelden doen.

Over deze film

Titel

Steve Jobs

Premiere

2015

Regisseur

Danny Boyle

Acteurs & Actrices

Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Biografie

Land

VS/GB

Resolutie

1080i

Bekijk ook