Tip
The Adventures of Tintin

NET 5

Animatie

NET 5 14 Juni 2021 23:05 - 01:10

Kuifje op z'n Spielbergs

In de jaren 60 en 70 waren er al de tekenfilms naar de Kuifje-stripboeken van striptekenaar Hergé. In 2011 kwam Kuifje nog meer tot leven in de ze 3D-animatiefilm van Steven Spielberg.

Kuifje koopt op een markt een prachtig schaalmodel van het schip De Eenhoorn. Het ding blijkt aanwijzingen te bevatten naar een verborgen schat.

The Adventures of Tintin

Kuifje is in The Adventures of Tintin dan ook niet de enige die het scheepje wil hebben. De gemene schurk Sakharin (gemodelleerd naar regisseur Steven Spielberg) wil de schat koste wat kost in handen krijgen.

Daarom besluit hij Kuifje en Bobby te ontvoeren. Gelukkig weet kapitein Haddock het tweetal te bevrijden.

Gedrieën gaan ze op zoek naar het geheim van De Eenhoorn.

Steven Spielberg

Striptekenaar Hergé, de schepper van Kuifje, overleed in 1983. Naar verluidt was hij een groot liefhebber van Spielbergs werk en dat was wederzijds.

Spielberg was verkocht toen hij een (Frans) Kuifje-album onder ogen kreeg. Hoewel hij van de taal niets begreep, vond hij de tekeningen zo aansprekend dat hij direct met het idee speelde om ze tot leven te brengen.

Vlak voor zijn dood in 1983 gaf striptekenaar Hergé Steven Spielberg toestemming om zijn verhalen te verfilmen. Bijna dertig jaar later achtte Spielberg de techniek ver genoeg ontwikkeld om Hergés werk eer aan te doen en leverde hij met The Adventures of Tintin een prachtig ogende animatiefilm af.

Over deze film

Titel

The Adventures of Tintin

Premiere

2011

Regisseur

Steven Spielberg

Acteurs & Actrices

Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg

Scenario

Joe Cornish, Steven Moffat, Edgar Wright, Hergé

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Animatie

Land

VS/NZ

Resolutie

1080i