Tip
The Bourne Ultimatum

Veronica

Actie

Veronica 26 Januari 2021 20:30 - 22:45

Jason Bourne blijft raadselachtig

In 2007 verscheen deel 3 van de Bourne-trilogie. In The Bourne Ultimatum kruipt Matt Damon weer in de huid van hoofdpersoon Jason Bourne.

The Bourne Ultimatum sluit de trilogie af die in 2002 begon met The Bourne Identity. In die eerste film halen vissers Jason Bourne uit zee met twee kogels in de rug, een Zwitsers bankrekeningnummer in zijn heup en een ernstig geval van geheugenverlies.

The Bourne Ultimatum

In The Bourne Supremacy heeft hij zijn geheugen nog niet terug. Wel ontdekt Bourne dat hij ooit deel uitmaakte van de geheime afdeling Treadstone.

Van de missies die hij voor Treadstone uitvoerde kan hij zich alleen niets meer herinneren. Ondertussen beschuldigt de CIA hem van de moord op twee agenten in Berlijn.

The Bourne Ultimatum begint waar The Bourne Supremacy eindigde: Bourne probeert in Moskou uit handen van de politie te blijven. Dat lukt, maar daar blijft het niet bij.

Wanneer hij een aantal weken later in de krant leest dat hij een CIA-agent is, gaat Bourne op zoek naar de schrijver van het artikel.

Matt Damon

Met dit derde deel is de serie rond Jason Bourne nog niet afgelopen. In 2012 ging The Bourne Legacy in première.

Opvallend is dat niet Matt Damon, maar Jeremy Renner in dit vervolg de hoofdrol speelde. In 2016 keerde Matt Damon in Jason Bourne terug op bekend terrein.

 

 

Over deze film

Titel

The Bourne Ultimatum

Premiere

2007

Regisseur

Paul Greengrass

Acteurs & Actrices

Matt Damon, Édgar Ramírez, Joan Allen, Julia Stiles, David Strathairn

Scenario

Tony Gilroy, Scott Z. Burns, George Nolfi, Robert Ludlum

Componist

James Ashwill, Christopher Assells, Karen Baker Landers, Bob Beemer, Eddie Bydalek

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS

Resolutie

1080i