The Expendables: Sylvester Stallone schakelt een dictator uit

Geplaatst op 10 Januari, 18:30

In The Expendables vertrekt een groep huursoldaten naar het eiland Vilane om daar een dictator te vermoorden. Puntje: hun opdrachtgever heeft hen onjuiste informatie gegeven.

Barney Ross (Sylvester Stallone) is de leider van The Expendables, een groep huursoldaten die op commando moorden. De mysterieuze Mr. Church huurt Ross en zijn mannen in om de wrede dictator van een Zuid-Amerikaans eiland uit te schakelen.

The Expendables 

Als The Expendables op het eiland Vilane aankomen, ontmoeten ze verzetsstrijder Sandra (Giselle Itié). Zij vertelt Ross en zijn mannen dat de vork iets anders in de steel zit dan Church hen had voorgeschoteld.

De dictator geniet namelijk bescherming van een CIA-agent. Die CIA-man gebruikt zijn macht ook nog eens om de bevolking angst in te boezemen.

Als The Expendables moeten vluchten, kunnen ze niet anders dan Sandra achterlaten. Barney kan dat niet over zijn hart verkrijgen: hij keert terug naar Vilane om haar de redden. Zal hij deze reis overleven en haar kunnen redden?

Actiehelden

Regisseur en hoofdrolspeler Sylvester Stallone beschikt in The Expandables over een heuse sterrencast. De film bulkt van de actiehelden die (vooral) furore maakten in de jaren 80 en 90.

Naast Sly zelf komen oude rotten als Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin en Mickey Rourke voorbij. En dan hebben we Jason Statham, Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger nog niet eens gehad.