Tip
The Fault in Our Stars

NET 5
Rating 6.5

Drama

NET 5 5 Augustus 2020 20:30 - 23:00

Tieners Hazel en Gus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor lotgenoten. Ondanks hun gebreken lijken ze voor elkaar gemaakt.

De zestienjarige Hazel (Shailene Woodley) is ongeneeslijk ziek, bij Gus (Ansel Elgort) is zijn been geamputeerd. Ze worden verliefd en besluiten samen naar Amsterdam te gaan om de favoriete schrijver van Hazel te ontmoeten.

The Fault in Our Stars

Hazel berust zich in haar ziekte en heeft de naderende dood geaccepteerd. Wat vaker het geval is geldt ook voor Hazel, zij maakt zich vooral zorgen om haar vrienden en familie die ze moet achterlaten. Om haar moeder een plezier te doen bezoekt zij een zelfhulpgroep voor jonge kankerpatiënten. Hier ontmoet ze Gus die zijn been heeft moeten laten amputeren. Ze zijn beide niet op hun mondje gevallen en hebben een goede klik. Er bloeit een romance op tussen die twee.

Young adult

'Young adult', een genre dat zich mikt op grofweg 14 tot 21 jaar, bestaat al langer dan vandaag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Harry Potter-reeks of The Hunger Games. Deze populaire romans zijn maar al te graag verfilmd. The Fault in Our Stars, naar het gelijknamige boek van schrijver John Green, is ook zo'n verfilming die niet kon uitblijven.

Amsterdam

Amsterdam is door deze film een toeristische attractie rijker, namelijk het bankje aan een Amsterdamse gracht waar het verliefde stel op te zien is. Met een beetje pech moet je lang wachten voordat je een selfie kunt nemen op dit bankje. 

 

 

Kijk via ondemand

Bekijk onze ondemand tips
iTunes

iTunes

vanaf €3,99
Kijk direct
Google Play

Google Play

onbekend
Kijk direct
Pathé Thuis

Pathé Thuis

vanaf €2,99
Kijk direct
Ziggo

Ziggo

vanaf €2,99
Kijk direct
KPN

KPN

€9,99 p/maand
Kijk direct

Over deze film

Titel

The Fault in Our Stars

Premiere

2014

Regisseur

Josh Boone

Acteurs & Actrices

Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Nat Wolff, Laura Dern

Scenario

Scott Neustadter, Michael H. Weber

Componist

Jim Brookshire, Derek Casari, Paul Apted, David Betancourt, Brian Bair

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS