Tip
The Fugitive

Veronica
Rating 7.9

Thriller

Veronica 4 Augustus 2020 20:30 - 23:10

Een chirurg wordt ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Hij weet te ontsnappen en gaat op zoek naar de dader.

Veel slechtere dagen zal chirurg Richard Kimble (Harrison Ford) niet gehad hebben. Als hij thuiskomt, treft hij zijn vrouw dood aan. De dader weet net op tijd te ontkomen.

The Fugitive

De politie ziet dat anders: volgens hen kan het niet anders of Richard heeft zelf zijn vrouw vermoord. Ze geloven hem dan ook niet als hij vertelt dat hij een man met een armprothese weg heeft zien vluchten.

Hoewel Kimble echt onschuldig is, is hij in The Fugitive toch hoofdverdachte in de zaak. Hij draait de cel in.

Onderweg naar de gevangenis heeft de chirurg mazzel: de bus die hem vervoert, raakt van de weg. Kimble ontsnapt en gaat op zoek naar de dader. 

Dat is op zich al een hele klus. Met de hete adem van U.S. Marshall Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) in zijn nek wordt het alleen nog maar ingewikkelder.

Harrison Ford

In de jaren 60 was Richard Kimble in de televisieserie The fugitive meer dan honderd afleveringen op de vlucht voor Gerard. Voor deze filmversie van het verhaal brengt regisseur Andrew Davis dat terug tot net iets meer dan twee uur.

Voor Harrison Ford was het maar goed dat hij niet zo lang hoefde te vluchten. Hij liep tijdens de opnames een stevige beenblessure op.

De acteur liet die blessure pas behandelen toen hij klaar was met filmen. Dat is de reden dat je Kimble bijna de hele film lang mank ziet lopen.

Kijk via ondemand

Bekijk onze ondemand tips
iTunes

iTunes

vanaf €2,99
Kijk direct
Google Play

Google Play

onbekend
Kijk direct
Pathé Thuis

Pathé Thuis

onbekend
Kijk direct

Over deze film

Titel

The Fugitive

Premiere

1993

Regisseur

Andrew Davis

Acteurs & Actrices

Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore, Joe Pantoliano

Scenario

Jeb Stuart, David Twohy, Roy Huggins

Componist

Stu Bernstein, James Beshears, Patrick Bietz, Gaston Biraben, Barbara J. Boguski

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS