Tip
The Man with the Golden Gun

RTL 7

Actie

RTL 7 23 september 2021 20:30 - 23:10

Roger Moore tegen Christopher Lee in James Bond-klassieker

M haalt James Bond van de zaak die hij aan het onderzoeken is af, maar daar laat 007 zich niet door tegenhouden. The Man with the Golden Gun is de tweede Bond-film met Roger Moore.

Francisco Scaramanga (Christopher Lee) is de duurste huurmoordenaar ter wereld. Naar verluidt vraagt hij een miljoen voor iedere klus

The Man with the Golden Gun

Scaramanga heeft een bijnaam: The Man with the Golden Gun. Hij schiet zijn slachtoffers naar verluidt neer met een gouden pistool. Daarbij gebruikt hij ook nog eens gouden kogels. Op een dag krijgt MI6 zo'n gouden kogel in de post. In het ding is '007' gekrast. Is dat een teken dat James Bond (Roger Moore) Scaramanga's nieuwste doelwit is? M haalt zijn beste agent voor de zekerheid maar van de zaak die hij aan het onderzoeken is. Bond moeten zijn zoektocht naar een apparaat dat zonne-energie inzet als wapen staken. Daar laat Bond zich niet door tegenhouden: hij gaat op eigen houtje op onderzoek uit.

Christopher Lee

Al in 1962 was Christopher Lee in beeld om Bondschurk te worden. James Bondauteur Ian Fleming wilde dat Lee, een neef van hem, Dr. No zou gaan spelen. Die rol ging naar Joseph Wiseman. Het nog twaalf jaar duren voordat Lee alsnog zijn kans kreeg in The Man with the Golden Gun.  

Over deze film

Titel

The Man with the Golden Gun

Premiere

1974

Regisseur

Guy Hamilton

Acteurs & Actrices

Roger Moore, Christopher Lee, Britt Ekland, Bernard Lee, Maud Adams

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

GB

Resolutie

1080i

Bekijk ook