Tip
The Medallion

Spike

Actiekomedie

Spike 16 September 2021 20:30 - 22:12

Jackie Chan krijgt superkrachten door geheimzinnig medaillon

Jackie Chan staat normaal gesproken al behoorlijk zijn mannetje. Maar wat als hij ook nog eens speciale krachten heeft? Je ziet het in de actiekomedie The Medallion.

Eddie is een vrij normale Hongkongse politieagent. Hij kan een aardig potje knokken, maar dat is het dan ook wel. Tot hij in aanraking komt met een mysterieus medaillon.

The Medallion

De Hongkongse agent Eddie (Jackie Chan) is samen met zijn Interpol-collega Arthur (Lee Evans) op jacht naar mensensmokkelaar Snakehead (Julian Sands). Snakehead en Eddie hebben allebei de helft van een mysterieus medaillon in hun bezit. Dankzij dat halve medaillon hebben ze allebei bovenmenselijke krachten. Wie het hele ding in zijn bezit krijgt, wordt helemaal onoverwinnelijk. Eddie moet in The Medallion dus zorgen dat hij Snakehead zijn helft van het medaillon afsnoept en voorkomen dat de gevaarlijke crimineel beide delen in bezit krijgt. Gelukkig krijgen hij en Arthur daarbij hulp van FBI-agent Nicole James (Claire Forlani).

Jackie Chan

Voor de opnames van The Medallion streken cast en crew onder meer neer in Ierland. Volgens de gidsen van Dublin Castle sprong Chan tijdens het filmen in het kasteel voor de grap op de troon. Sinds de dood van koning George V in 1936 had er niemand meer op die troon gezeten.

Over deze film

Titel

The Medallion

Premiere

2003

Regisseur

Gordon Chan

Acteurs & Actrices

Jackie Chan, Lee Evans, Claire Forlani, Julian Sands, John Rhys-Davies

Scenario

Alfred Cheung, Bennett Davlin, Gordon Chan, Paul Wheeler, Bey Logan

Componist

Adrian Lee, John Chalfant, David B. Cohn, Carlos Delarios, Paula Fairfield, Stephen Hunter Flick

Zender

Spike

Genre

Film

Subgenre

Actiekomedie

Land

HK/VS

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook