Tip
The Mountain Between Us

NET 5

Drama

NET 5 11 Juni 2021 20:30 - 22:45

Idris Elba en Kate Winslet stranden in de sneeuw

Twee mensen die elkaar niet kennen charteren een vliegtuigje. Als dat neerstort, proberen ze samen de bewoonde wereld te bereiken.

Alex (Kate Winslet) en Ben (Idris Elba) ontmoeten elkaar op het vliegveld in Idaho. Hun vlucht naar Denver is vanwege het slechte weer geannuleerd.

The Mountain Between Us

Ben en Kate hebben haast: Alex moet naar een bruiloft, Ben moet een levensreddende operatie uitvoeren. Ze besluiten samen een klein vliegtuigje te charteren dat hen naar Denver brengt.

Dat toestel stort neer op een besneeuwde bergtop. Ben en Alex overleven het, maar wat nu?

Blijven ze op hulp wachten of gaan ze op zoek naar de bewoonde wereld? Ze kiezen in The Mountain Between Us voor het laatste. Dat ze de barre tocht overleven mag geen verrassing heten; dit is en blijft een Hollywoodfilm.

Wat wel verrassend is: de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad neemt na hun redding de tijd om te laten zien hoe Ben en Alex hun leven weer proberen op te pakken. Dat is meteen het interessantste deel van de film.

Kate Winslet

Regisseur Hany Abu-Assad legde de opnames van The Mountain Between Us tijdelijk stil. Niet dat er iets ernstigs aan de hand was op de set.

Assad deed dat om Kate Winslet de gelegenheid te geven de uitvaart van Alan Rickman bij te wonen. Rickman en Winslet kenden elkaar goed.

In 2014 speelde de hoofdrol in A Little Chaos, Rickman was haar tegenspeler en regisseerde de film. Bijna twintig jaar eerder speelden ze samen in Sense and Sensibility.

Over deze film

Titel

The Mountain Between Us

Premiere

2017

Regisseur

Hany Abdu Assad

Acteurs & Actrices

Idris Elba, Kate Winslet, Dermot Mulroney, Beau Bridges, Lucia Walters

Scenario

Chris Weitz, J. Mills Goodloe

Componist

Jon Lavender, Jeremiah Slovarp, Candice Todesco

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook