Tip
The Recruit

Veronica

Thriller

Veronica 24 augustus 2020 23:10 - 01:25

Al Pacino strikt Colin Farrell

Studiebol James Clayton (Colin Farrell) komt na zijn studie terecht bij de CIA. Hij krijgt een geheime opdracht die zijn geweten op de proef stelt. Wil hij deze baan nog wel?

James Clayton (Colin Farrell) heeft zijn studie met succes afgerond en de banen liggen voor het oprapen. Omdat James geen kantoorbaan wil, besluit hij in te gaan op het aanbod van Walter Burke (Al Pacino).

The Recruit

Burke is een headhunter voor de CIA en ziet in James een mooie aanvulling op zijn team. Clayton mag daarom mee naar een geheim trainingskamp.

Daar moet hij een loodzware psychologische en fysieke training doorstaan. Die training bereidt hem voor op het betere spionagewerk.

Tijdens zijn opleiding ontmoet James mede-rekruut Layla (Bridget Moynahan), op wie hij al snel een oogje heeft. Maar er is weinig tijd voor liefde in de wereld van de CIA.

James krijgt namelijk de geheime opdracht om een spion uit de weg te ruimen. Is dit het werk dat hij wil? De twijfel slaat toe, helemaal omdat hij met deze opdracht niemand meer kan vertrouwen.

Colin Farrell

In het begin van de film worden kinderfoto's van James Clayton met zijn vader getoond. Dit zijn echte foto's van Farrell als kind met zijn vader. 

Verder zien we dat Clayton een meisje in een kroeg probeert te versieren met een verzonnen verhaal over dat hij net uit de gevangenis komt. Colin Farrell heeft in het verleden ook ooit geprobeerd een vrouw te versieren met een soortgelijk verhaal.

En, naar eigen zeggen, met succes.

Over deze film

Titel

The Recruit

Premiere

2003

Regisseur

Roger Donaldson

Acteurs & Actrices

Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan, Gabriel Macht, Karl Pruner

Scenario

Mitch Glazer, Roger Towne, Kurt Wimmer

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook