Tip
They Call Me Trinity

RTL 7

Actiekomedie

RTL 7 26 Juli 2021 20:29 - 22:59

Bud Spencer en Terrence Hill weten van wanten

Een revolverheld en zijn wat dikkige broer verdedigen een dorpje tegen allerhande gespuis.

Je zou het niet zeggen als je hem ziet, maar Trinity (Terrence Hill) is een echte revolverheld. Hij mag dan lui en goedlachs zijn, niemand schiet sneller.

They Call Me Trinity

In They Call Me Trinity rijdt onze titelheld nietsvermoedend een stadje in het Wilde Westen binnen. Daar doet hij een onverwachte ontdekking.

De plaatselijk sheriff is niemand minder dan zijn eigen broer! De laatste keer dat de twee elkaar zagen was deze Bambino (Bud Spencer) nog een nukkige, mollige paardendief.

Dat is hij nu nog steeds; dat hij sheriff is, is maar een dekmantel. De broers ontdekken dat er in het plaatsje van alles niet pluis is.

Zo heeft grootgrondbezitter Harriman zijn oog laten vallen op een stuk grond waar een groep vredelievende mormonen zich gevestigd heeft. En dan is er nog die Mexicaanse bandiet.

Trinity en Bambino laten het er niet bij zitten. Ze gaan al het gespuis eigenhandig 'hun' dorp uit meppen.

Bud Spencer en Terrence Hill

Dit is alweer de vierde film waarin Bud Spencer en Terrence Hill samen de hoofdrollen speelde. De eerste drie waren niet zo'n groot succes, maar They Call Me Trinity werd hun grote doorbraak.

De film is een parodie op de eind jaren 60 immens populaire spaghettiwesterns. Dat werd zo'n groot succes dat They Call Me Trinity naar verluidt meer opbracht dan de films die Spencer en Hill hier op de hak nemen.

Over deze film

Titel

They Call Me Trinity

Premiere

1970

Regisseur

Enzo Barboni

Acteurs & Actrices

Terence Hill, Bud Spencer, Steffen Zacharias, Dan Sturkie, Gisela Hahn

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Actiekomedie

Land

I

Resolutie

1080i

Bekijk ook