Tip
Transformers: Age of Extinction

Veronica

Actie

Veronica 12 Juni 2021 20:00 - 23:20

Autobots op de vlucht

Drie Transformers-films lang was het Shia LaBeouf die Optimus Prime en zijn Autobots bijstond op aarde. In Transformers: Age of Extinction neemt Mark Wahlberg het van hem over.

In Transformers: Age of Extinction, de vierde film uit de Transformers-franchise, moeten de autobots vluchten voor CIA-agent Harold Attinger (Kelsey Grammer). Hij heeft een team samengesteld dat de Autobots en de Decepticons moet opsporen en vernietigen. 

Transformers: Age of Extinction

Optimus Prime en de resterende Autobots hebben in Transformers: Age of Extinction hulp nodig. Ze komen uit bij monteur en robotexpert Cade Yeager (Mark Wahlberg).

De manier waarop is vrij bijzonder: Cade koopt een oude, afgeragde vrachtwagen.

Als hij het vehikel in zijn schuur aan de praat probeert te krijgen, wacht hem een verrassing: het barrel dat hij gekocht heeft is niemand minder dan Optimus Prime zelf.

Michael Bay

Recensenten zijn over het algemeen niet zo te spreken over de Transformers-films. Ze vinden ze te lang, te luidruchtig en weinig origineel. Michael Bay had zelfs de dubieuze eer de Razzie voor slechtste regisseur te 'winnen' voor Transformers: Age of Extinction.

Dat zal de fans allemaal worst wezen: wereldwijd bracht de film meer dan een miljard (!) dollar op. Michael Bay transformert daarom vrolijk door.

In 2017 verscheen Transformers: The Last Knight en eind 2018 kreeg Autobot Bumblebee een eigen film. Voor 2022 staat nog een Transformers-film in de planning.

Over deze film

Titel

Transformers: Age of Extinction

Premiere

2014

Regisseur

Michael Bay

Acteurs & Actrices

Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, T.J. Miller

Scenario

Ehren Kruger

Componist

Kevin Cerchiai, Scott Curtis, Thadd Day, Peter J. Devlin, Joel Erickson

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/CN

Resolutie

1080i