Tip
Wolf

NPO 3

Misdaad

NPO 3 13 Juni 2021 00:25 - 02:30

Gaat Marwan Kenzari het slechte pad op?

In 2011 debuteerde regisseur Jim Taihuttu met Rabat; een tragikomische roadmovie over drie vrienden die in een oude taxi van Amsterdam naar Rabat rijden.

Wolf

Zijn tweede film is een stuk grimmiger. Het in hard zwart-wit geschoten Wolf vertelt het verhaal van de talentvolle kickbokser Majid (Marwan Kenzari).

Majid, een jongen van Marokkaanse komaf, woont in een grauwe achterstandswijk. Kickboksen is het enige lichtpuntje in zijn leven, dat verder bestaat uit rondhangen op straat en wat gescharrel in de marge.

Tot crimineel Hakan (Cahit Ölmez) hem onder zijn hoede neemt. Langzaam maar zeker vervagen voor Majid de grenzen tussen de ring en de straat.

Marwan Kenzari is de dragende kracht van Wolf. Hij weet Majid en zijn problemen met weinig woorden haast voelbaar neer te zetten.

Marwan Kenzari

Wolf deed het goed bij pers en publiek. Bovendien won de film drie Gouden Kalveren.

Regisseur Jim Taihuttu en hoofdrolspeler Marwan Kenzari namen een Kalf mee naar huis. Daarnaast kreeg de film ook een prijs voor beste production design.

Ook de Nederlandse politie had door dat Wolf steengoed is. De politieacademie nam de film op in het lesmateriaal vanwege de realistische weergave van jeugdcriminaliteit.

Kijk direct

Over deze film

Titel

Wolf

Premiere

2013

Regisseur

Jim Taihuttu

Acteurs & Actrices

Marwan Kenzari, Nasrdin Dchar, Cahit Ölmez, Bo Maerten, Raymond Thiry

Scenario

Jim Taihuttu

Componist

Lennert Hunfeld, Stefan Meutstege, Oliver Pattinama, Michaël Sauvage, Jaap Sijben

Zender

NPO 3

Omroep

NTR

Genre

Film

Subgenre

Misdaad

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i