De TV van gisteren: Voetbal stoot donderdagavondhits van de troon

Geplaatst op 1 oktober, 8:29

Kijkcijfers donderdag 30 september 2021

Waar Nederland op donderdag normaliter massaal naar Beste Zangers, Expeditie Robinson en Chateau Meiland zapt, worden deze programma's in de top 25 van vandaag van de troon gestoten. Voetbal doet het nét even wat beter.

Feyenoord speelde donderdagavond een wedstrijd tegen Slavia Praag en wist met 2-1 de winst te pakken. Het eerste half uur schitterde de Rotterdamse club, wat ze uiteindelijk de winst op heeft geleverd. 

Het team speelde in de Kuip tegen de club uit de Tsjechische hoofdstad, die zorgde dat het in de tweede helft nog spannend werd. Uiteindelijk wist Feyenoord toch de zegen te pakken in de Conference League. Ruim een miljoen mensen schakelden naar de spannende wedstrijd.

Expeditie Robinson en Beste Zangers nek aan nek

Een hoop mensen zapten naar voetbal, ook Expeditie Robinson en Beste Zangers werden wederom goed bekeken. Bij Expeditie Robinson - pas op, spoilers - is donderdagavond een flinke plottwist. Waar er tot dag negen nog individueel gestreden werd voor immuniteit, moeten de deelnemers zich nu in twee gelijke kaarten opsplitsen. 

En dat betekent dat er ook mensen moeten afvallen, is de conclusie van Do. De groep van Loiza, Do, Sieneke, Anouk en Saar verliest de proef en de deelnemers zijn niet langer zeker van hun plek in de bloedstollende strijd. Het is voor Sieneke geen verrassing dat ze uiteindelijk de strijd moet verlaten en naar Afvallerseiland vertrekt. Daar moet ze het tegen Jasmine opnemen: één van de deelnemers moet namelijk vertrekken.

 

Joe Buck gooit hoge ogen met ode aan Karsu

Op NPO1 weten verschillende muzikale helden van eigen bodem Nederland weer onder de indruk te brengen met prachtige muziek. De ode is ditmaal aan voor velen de grootste verrassing van het programma: Karsu.

Onder de presentatie van Jan Smit gaan de kandidaten aan de slag met het repertoire van de Nederlands-Turkse zangeres. Alides Hidding, Anneke van Giersbergen en Roel van Velzen brengen een nummer voor haar ten gehore. En Karsu? Die had zich zo voorgenomen niet te huilen maar pinkte toch heel wat tranen weg.

Bekijk ook