Steenrijk, straatarm zorgt voor kippenvel bij kijkers

Geplaatst op 7 oktober, 12:42

Mireille en Amerentia

Kijkers van Steenrijk, straatarm waren woensdagavond diep ontroerd toen ze moeder Mireille en dochter Amerentia op televisie zagen. Vooral de verschillen tussen arm en rijk werden bij sommigen pijnlijk duidelijk.

Mireille en Amerentia wonen in een benedenwoning in Gorinchem en moeten rondkomen van 70 euro per week. Moeder en dochter zien dat echter niet als een belemmering en vooral hun positieve benadering zorgt voor tranen bij de kijkers.

Weekbudget

In Steenrijk, straatarm wisselden ze van huis en budget met het Limburgse stel Steven en Ruud, die in Maastricht een penthouse hebben. Ook hun weekbudget van 2000 euro loog er niet om. Mireille en Amerentia wisten in eerste instantie niet wat ze met zoveel geld aan moesten. Amerentia is door de financiële situatie waarin ze verkeren bijvoorbeeld ook de enige in haar klas zonder mobiele telefoon.

Leukemie 

Zes jaar geleden kreeg moeder Mireille te horen dat ze leukemie heeft en dat ze nog maximaal tien jaar te leven heeft. Kijkers waren diep onder de indruk van het duo. Zo wordt de aflevering van Steenrijk, straatarm onder andere ‘de mooiste aflevering ooit’ genoemd.

Bekijk ook