Deze BN'ers waren allemaal de Mol

Televizier logo

Geplaatst op 5 Februari om 17:08

Amusement nieuws

Van de één kan je het zelfs na de onthulling niet geloven, terwijl je de ander al mijlenver zag aankomen. Toch waren al deze BN'ers de afgelopen jaren de saboteur van Wie is de Mol?.

Voor de mollen van seizoen 1 tot en met 10 klik je hier!

De grote vriendelijke Patrick

In El Salvador en Nicaragua is het in het elfde seizoen van Wie is de Mol? de beurt aan acteur en regisseur Patrick Stoof om zo onopvallend mogelijk het spel te saboteren. Patrick is typisch zo'n mol waarvan je het niet verwacht. Gewoon een leuke vent, doet z'n best, beetje onhandig soms, dat wel. Onvergetelijk is de molactie aan het begin van het seizoen waarbij alle kandidaten één voor één met de bus meegaan en Patrick al die keren tussen de passagiers in de bus blijkt te hebben gezeten.

Art wint

In dit seizoen zien we verder onder meer Soundos El Ahmadi, Anna Drijver en Jan Kooijman. Patrick wordt uiteindelijk ontmaskerd door Art Rooijakkers. Hij houdt er 19.540 euro én een nieuwe baan aan over: na dit seizoen neemt hij het presentatiestokje over van Pieter-Jan Hagens.

Veel beeld van Patrick als Mol staat er niet op YouTube, maar dit filmpje van het Gouden Televizier-Ring geeft een aardig beeld. Vooral van de bus-scène.

Mol 12: Anne-Marie Jung

Met Anne-Marie Jung castte het programma een actrice in de rol van Mol. In het twaalfde seizoen van het inmiddels ongekend populaire AVROTROS-programma is Anne-Marie de Mol. In IJsland is ze onder meer William Spaaij en zwemmer Maarten van der Weijden te slim af. Actrice Hadewich Minis gaat er met de winst vandoor, terwijl Liesbeth Staats als verliezend finalist het nakijken heeft.

Bekijk hieronder de geheime aanwijzingen naar Anne-Marie. Let goed op, want misschien gebruiken de makers nu wel soortgelijke hints. 

Kees?! 

In het zonovergoten Zuid-Afrika mag de bekende Volendammer Kees Tol aan het werk als saboteur. In de rol van enthousiaste kandidaat weet hij niet alleen zijn medespelers om de tuin te leiden, maar ook veel kijkers. Zijn ontmaskering is voor veel mensen een enorme verrassing.Het seizoen is voor de start al onderwerp van gesprek vanwege een ongeluk van een kandidaat. Janine Abbring breekt namelijk haar rug bij een sprong naar een klif.

De winnaar van het 13e seizoen is cabaretier en schrijver Paulien Cornelissen. Zij verslaat in de finale een andere cabaretier, Carolien Borgers. Paulien wint 17.120 euro.  

Een aantal hints naar Kees vind je hier:

Susan in de rol van Mol

In Hongkong en de Filipijnen is het journaliste Sofie van den Enk die actrice Susan Visser ontmaskert als Mol. Musicalster Freek Bartels heeft het nakijken als verliezend finalist. Opvallende deelnemer dit seizoen is Tygo Gernandt. Hij is heel enthousiast! Met de finale-aflevering gaan de kijkcijfers dit seizoen van WIDM voor het eerst door de 3 miljoen! Sofie neemt een pot van 16.700 euro mee naar huis. 

Bekijk hieronder een molactie van Susan:

'Remember my face'

Een seizoen vol inmiddels bekende Mol-gezichten. In de 15e reeks van het bekende tv-spel is Margriet van der Linden de Mol, Rik van de Westelaken de winnaar en Marlijn Weerdenburg de verliezend finalist. Margriet valt op als Mol door haar koele optreden. 'Remember my face' wordt een gevleugelde uitspraak. Chris Zegers, die later samen met Margriet Moltalk gaat presenteren, wordt vierde. In Sri Lanka is Margriet een goede mol want Rik wint ‘slechts’ 10.500. Daarvan gaat hij samen met Marlijn op vakantie.

Bekijk de molacties van Margriet hier: 

Mollenmontage voor Klaas 

Seizoen 16 is in veel opzichten en gedenkwaardige. Allereerst natuurlijk door Ellie Lust, die in deze reeks haar inmiddels befaamde ‘etherdiscipline’ introduceert bij het praten via de portofoons. Er is ook liefde in the air want ondanks dat Airen Mylene de eerste afvaller is, slaat de vonk met Taeke Taekema over. De twee zijn nog steeds samen en hebben inmiddels twee kinderen.

Dat Klaas van Kruistum de Mol is, is door een opmerkelijke montage al vroeg in het seizoen duidelijk voor de tv-kijker. Bekijk hier hoe duidelijk te zien was hoe Klaas een tafeltje verschuift.

Jammer en Klaas krijgt daarvoor ook excuses van het programma. Desalniettemin is Klaas in het spel wel een goede mol; winnaar Tim Hofman won ‘slechts’ 13.020 euro.

Lieve Thomas

Opnieuw een acteur in de rol van Mol. Thomas Cammaert is in de Verenigde Staten onder meer Imanuelle Grives, Diederik Jekel en Jeroen Kijk in de Vegte te slim af. Jochem van Gelder schopt het met veel geluk tot de finale, maar verliest deze van Sanne Wallis de Vries. De cabaretier neemt maar liefst 24.320 euro mee naar huis.

Bekijk hier een fimpje met de hints naar Thomas die een molloot tijdens het seizoen al vond:

Seizoen van Jan én Ron

Met de tactiek van enthousiaste kandidaat leidt presentator Jan Versteegh iedereen om de tuin. Alleen Ruben Hein had hem door en werd de winnaar. Olcay Gulsen kan tot op de dag van vandaag niet geloven dat ze het mis heeft en verliezend finalist wordt. Het seizoen valt verder op door de start die in vijf verschillende landen plaatsvindt. Het seizoen kent ook de zieligste afvaller ooit: Ron Boszhard. Hij wilde al jaren meedoen, maar ligt er na de eerste test al uit. Hij krijgt een kans om terug te keren, maar de andere kandidaten stemmen daar niet mee in. Zanger Ruben neemt een pot van 17.750 mee uit Georgië.

Bekijk hier de molacties van Jan:

Mol 19: Merel Westrik

In het 19e seizoen van Wie is de mol? wordt presentator Art Rooijakkers vervangen door een andere oude-winnaar: Rik van de Westelaken. Andere gezichten dit seizoen zijn onder meer YouTuber Nikkie de Jager en meesterbakker Robèrt van Beckhoven. In de finale staan Merel Westrik, actrice Sarah Chronis en zanger Nielson. Nielson verliest, Merel is de Mol en Sarah wint een pot van 10.150 euro. De laagste ooit!

Bekijk hier de molacties van Merel:

Wie er dit jaar aan het rijtje kan worden toegevoegd, wordt duidelijk op 14 maart tijdens de finale. Niets missen van Wie is de Mol?, check dan onze Wie is de Mol-overzichtspagina