'Onaardige' rijken reageren op Steenrijk, Straatarm

Televizier logo

Geplaatst op 3 Mei om 11:22

Amusement

Commotie

Het veel bekritiseerde ‘onsympathieke’ Vlaamse stel uit de laatste aflevering van Steenrijk, straatarm zegt nu dat ze verkeerd zijn neergezet in het SBS6-programma.

Het Belgische koppel Michel en Sofie is het niet eens met de manier waarop ze in het populaire SBS6-programma Steenrijk, straatarm zijn afgebeeld. Dat laten de twee weten in de Belgische krant Het laatste nieuws. Kijkers noemden het stel op social media onsympathiek, maar dat heeft puur met de montage te maken, vinden de Belgen.

Ontgoocheling

“Sorry, nu moet ik wel reageren”, zegt de ‘rijke’ Michel in de krant. Hij heeft het over de beelden waarop te zien is hoe ze reageren op het in hun ogen onfrisse huis van de Nederlandse alleenstaande moeder Jeanette. Ze bleven maar roepen dat ze het huis van Jeanette niet proper vinden. “Wij hebben aan de filmploeg gevraagd om dat niet op tv uit te zenden. Onze ontgoocheling toen wij het huis binnengingen, was heel groot. De emmer met vuil water stond er nog, met de borstel naast. Proper zijn heeft niets met rijk en arm te maken."

Uitzending gemanipuleerd

Het stel is teleurgesteld en de uitzending gemanipuleerd. “Hoe het afgebeeld wordt op tv lijkt het alsof wij die dame afmaken, maar dat is zeker niet waar! Ik ga er geen woorden meer aan vuilmaken. Het was goed voor één keer en het is een goede les geweest!” 

In Steenrijk, straatarm ruilen twee huishoudens een week van huis en weekbugdet. Het programma is sinds 2017 te zien bij SBS6. De aflevering met Jeanette, Sofie en Michel is hier terug te zien.

Bekijk ook