Wie speelt wie in The Passion 2019?

Televizier logo

Geplaatst op 18 April om 13:14

Amusement nieuws

Hoe het verhaal afloopt weten de meeste mensen wel. Het is vooral de vraag wie dit jaar in Dordrecht de rollen in The Passion spelen. Edwin Jonker vertolkt de hoofdrol van Jezus.

Edwin Jonker (Jezus)
Edwin Jonker acteerde in musicals, films en tv-series. “Ik zei volmondig ja, maar ging wel op zoek naar mijn eigen versie. Hopelijk vinden mensen die leuk.”

Edsilia Rombley (Maria)
Zangeres Edsilia Rombley won in 1996 de Soundmixshow en deed twee keer mee aan het Eurovisie Songfestival. Sinds 2014 zingt ze mee in de groep Ladies of Soul.

Lucas Hamming (Judas)
Toen rockmuzikant Lucas Hamming een uitstapje maakte naar All stars the musical, grapten zijn vrienden: “Dan volgt nu zeker The Passion.” “Dat is musicalachtig en ik lijk op Jezus.” Nu speelt hij Judas. “Dat vonden ze toch wel cool.”

Porgy Franssen (Pilatus)
Al 25 jaar werkt Porgy Franssen als acteur en regisseur in theater, bioscoop en op tv. Hij won er meerdere prijzen mee, waaronder een Gouden Kalf in 1991.

Paul Sinha (Petrus)
Zanger Paul Sinha maakt Nederlandstalige r&b-muziek. Hij is Petrus. “Oftewel het beste jongetje van de klas en een jaknikker. Ik maak hem wat impulsiever en spannender.”

Martijn Krabbé (verteller)
De stem van presentator Martijn Krabbé is geschikt om een boodschap over te brengen, dat weten we van zijn aankondigingen in The voice of Holland. De zoon van acteur Jeroen Krabbé is de verteller van het paasverhaal.

Klaas van Kruistum (verslaggever)
Hij presenteert tv-programma’s als Klaas kan alles, heeft een YouTube-kanaal en was de mol in Wie is de mol?The Passion komt op een goed moment. Ik ben het geloof aan het herontdekken.”

The Passion | NPO 1 en NPO Radio 2 | EO/KRO-NCRV | 20.30 uur