Bert van Leeuwen op weg naar de top

Televizier logo

Geplaatst op 10 September om 13:49

Informatief nieuws

Het is afzien geblazen voor de zes reisgenoten van presentator Bert van Leeuwen. Ze proberen in Mannen in het wild hun midlifecrisis te boven te komen in de Italiaanse bergen. En dat onder primitieve omstandigheden.

Olaf (51), Wil (56), Ferdinand (47), Jacob (53), Jan Arie (50) en Gertjan (47), de mannen die met Bert van Leeuwen de bergen in trokken, lijden in meer of mindere mate aan een midlifecrisis. Ze weten even niet meer hoe het verder moet in hun relatie en werk. En ze vragen zich af wat ze met de rest van hun leven willen.

Therapeut

In Mannen in het wild wordt de oplossing in de natuur gezocht. De heren bouwen tipi's, moeten zelf water zoeken, houthakken en vuur stoken. En een douche of toilet zijn al helemaal niet voor handen, laat staan een smartphone. Ze zijn -op weg naar een bergtop- helemaal op elkaar aangewezen. Omdat praten altijd zin heeft, is er ook een therapeut mee voor de nodige ondersteuning. 

Bert van Leeuwen

Of de mannen eruit komen, moeten we afwachten, maar Bert van Leeuwen is ervan overtuigd dat Mannen in het wild zin heeft gehad. „Voor ons vertrek vroeg ik me af of tien dagen genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Ik snap nu dat dat echt nut heeft. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt, kortom: je komt anders terug.”