Forse kritiek op Dream School door ex-leerlingen

Televizier logo

Geplaatst op 10 April om 13:03

Informatief

Lucia Rijker

Het programma Dream School wordt al vanaf het begin overladen met complimenten door kijkers. Maar nu hebben enkele leerlingen flinke kritiek op het programma.

Volgens de leerlingen die in het verleden deelnamen aan het NTR-programma ontbreekt elke vorm van nazorg bij Dream school. Ze klagen ook over wurgcontracten die ze moesten tekenen. Een van de pijnpunten in het contract is de boete van 1000 euro die kandidaten moeten betalen als ze zich terugtrekken uit het programma.

Maandag stuurden deelnemers een brief naar allerlei media met hun klachten. Daarin staat ook dat ze 'geen veilige omgeving' ervoeren tijdens de opnamen.

Joëlle en Chess

Twee van de leerlingen van dit seizoen, Joëlle en Chess, klaagden vrijdag bij 6 Inside over het gebrek aan nazorg. De NTR heeft inmiddels gereageerd op de klachten en de omroep zegt in een reactie tegen Nu.nl dat volgens hen alles goed is geregeld. „Voor dit programma zijn door de producent twee bureaus ingeschakeld met elk zijn expertise om de deelnemers voor, tijdens en na de opnamen bij te staan. In het algemeen geldt voor het traject na de opnames een begeleiding van tenminste een half jaar, naargelang de wensen en ambities van de kandidaten.”

Lucia Rijker

In Dream School helpen Lucia Rijker en Eric van 't Zelfde leerlingen die zonder diploma van school kwamen, aan een nieuw begin door middel van lessen van leuke en inspirerende leraren.

Bekijk ook