KRO-NCRV vindt kerst met terroriste Laura H. nog steeds een prima idee

Televizier logo

Geplaatst op 27 December om 10:23

Informatief

Mensen met M

De Eerste kerstdag-uitzending van Mensen met M blijft de gemoederen bezighouden. Bijna iedereen vond de uitzending waarin Laura H. te gast was schandelijk, maar volgens KRO-NCRV kwamen er ook veel positieve reacties binnen. 

Veel mensen waren niet gediend van het verhaal van de niet herkenbaar in beeld gebrachte Laura H. die zich vrijwillig aansloot bij een van de meest gewelddadige terroristische groeperingen ooit. Laura mocht o.a. aan presentatrice Margriet van der Linden vertellen hoe moeilijk het was om in het kalifaat van IS te leven. 

Vergevingsgezind

In de Telegraaf zei een woordvoerder van de omroep er het volgende over: "We zien dat de uitzending(en) veel met mensen doet. Er zijn negatieve reacties, maar juist ook heel veel positieve reacties. Laura heeft haar straf uitgezeten en probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Het is een opzienbarend verhaal. Door dit te vertellen, appelleert het aan vergevingsgezind zijn, en past het ook in deze tijd."

Eveline de Vletter

Van die positieve reacties is weinig terug te vinden op social media, waar de uitzending en masse kon rekenen op walging. Programmamaakster Eveline de Vletter verwijderde inmiddels zelfs haar Twitter-account na alle kritiek.  

De uitzending leverde wel enkele cynische grappen op. 

Bekijk ook