TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Partnerbijdrage
Nicolette Kluijver deelt hoopvol nieuws over gezondheid
13:38Eerste beelden van The Voice of Holland beloven veel goeds
12:51Deze BN'ers doen mee aan De Quiz van het Jaar met Linda de Mol
11:52René van der Gijp ziet eerste beelden van De Geur van Succes met Sylvie Meis: ‘Dit is echt heel erg’
10:18Nieuw seizoen No Way Back VIPS ook te zien op Videoland