TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Oeps: SBS6 blundert en zet uitslag De Bondgenoten te vroeg online
08:53De TV van gisteren: Kijkers reageren behoorlijk wisselend op De Kerststal van Nederland
08:00Exclusief: Deze zeven BN'ers doen mee aan No Way Back VIPS 2026!
06:47Vanavond op TV: In de voetsporen van de jaren 80, Grote gezinnen, grote vakanties, John Wick: Chapter 3 - Parabellum
21:59Interview Eva Jinek met hoofdofficier van justitie over Marco Borsato verdeelt kijkers