TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Dit zijn de winnaars van Het blok 2025: 'Spannend!'
22:42Emoties lopen op in finale De Verraders: 'Ik vertrouwde jullie echt'
22:22Suzan en Freek alsnog te zien in nieuw seizoen The Voice of Holland
20:13Angela de Jong stopt met haar televisiecolumns: 'Tijd voor iets anders'
16:03Alles wat je wil weten over Petra de Leeuw (60) uit B&B Vol Liefde 2025