TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Dit programma vervangt Even Tot Hier op de zaterdagavond
10:54Hilarisch: Bekijk de bloopers van Gooische Vrouwen seizoen 7
09:52Bizarre Erfenissen met Maarten Steendam krijgt geen vervolg
08:45De TV van gisteren: Emotionele aflevering van Oogappels laat kijkers niet onberoerd
06:47Vanavond op TV: Bij ons op de Wallen, Undercover in Nederland, A Million Ways to Die in the West