Nieuws
Keuringsdienst van waarde wil uitleg over hoge vleesprijs
Jacob-Jan van de Groep
  ·  Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Slager
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:26Code Rosé van de Meilandjes kopen? Trek je portemonnee maar!
10:03Gemengde reacties op Sywert van Lienden bij Op1
10:00De tussenstand van de Televizier-Ring Online-videoserie 2024 is bekend
10:00Cornald Maas over nieuwe afleveringen Volle Zalen: 'Seizoen vol muziek'
09:20De TV van gisteren: De net geopereerde Johan Derksen zat toch bij VI en trok 965.000 kijkers