TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
De TV van gisteren: Ruim 3,1 miljoen euro opgehaald voor Oekraïne dankzij Even Tot Hier
06:47Vanavond op TV: Top 2000 quiz, vtwonen weer verliefd op je huis, Blades of Glory
11:43Johan Derksen: 'Heb me kapot geërgerd aan Maarten van Rossem bij Pauw & De Wit' (video)
11:20Robert de Hoog onder de indruk van Pierre Bokma in Videoland-serie Sleepers
10:44Leonie ter Braak start eerder met presentatie RTL Tonight