TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Partnerbijdrage
Cesar Zuiderwijk lapt VI-regels aan zijn laars en staat op tijdens uitzending
09:01VI komt met keiharde analyse vertrek Renze bij RTL tonight
06:47Vanavond op TV: Wie is de Mol? 25 jaar, Oh, wat een jaar!, The Simpsons Movie
22:08Dit zijn de afvallers van de tweede aflevering van The Masked Singer 2025
18:56Renze Klamer vertrekt per direct als presentator bij RTL Tonight