TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Video: Máxima schrikt soms van haar eigen telefoongebruik, 'Dit kan echt niet'
11:59Rob Geus keert terug op televisie en heeft nu al een rel aan zijn broek
11:23André van Duin licht tipje van de sluier op over de 100ste aflevering van Heel Holland Bakt
10:00Yvon Jaspers is terug met Onze Boerderij: 'Elke reis leert me iets'
09:07De TV van gisteren: Bureau Utrecht is de grote primetime-winnaar