TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Partnerbijdrage
Kijkers geraakt door eerbetoon aan Loretta Schrijver in The Masked Singer
16:53Jan Smit maakt indruk met cover van nummer Tabitha in Onvergetelijke Liedjes
16:27Rafael van der Vaart vol zelfspot in Vandaag Inside: 'Beste professionele amateur ter wereld'
16:04Sander Schimmelpenninck kondigt nieuw seizoen Sander en de kloof aan
15:20Deze programma's rondom Sinterklaas mag je niet missen