TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Johan Derksen: 'Yvonne Coldeweijer is uitgespeeld bij Talpa'
10:31Deze BN’ers komen voorbij in het nieuwe seizoen van De Geknipte Gast
10:20Video: oud Big Brother-winnaar duikt op in De Bondgenoten
10:02Project Rembrandt keert terug op de buis
10:00Marlijn Weerdenburg speelt Bobbie Cratchit in Scrooge LIVE 2025: 'Heerlijk dramatische rol'