TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Partnerbijdrage
Winnaar Gouden Televizier-Ring 2025: Vandaag Inside
13:08Albert Verlinde beantwoordt prangende vraag in Vandaag Inside: 'Zou je terug willen?'
11:32Video: Hoe zit het nu tussen Lieske en Petra uit B&B Vol Liefde 2025?
11:20Terugkijken: Ilse DeLange brengt een eerbetoon aan alle overleden sterren
11:19Patty Brard over nieuwe aanbiedingen: 'Het is natuurlijk altijd een eer als je wordt gevraagd'