TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De kalkoen duikt tegenwoordig in allerlei vormen op in de supermarkt. Kalkoenham, kalkoenbacon, kalkoenshoarma, maar ook kalkoenpastrami of zelfs kalkoentournedos. Het zijn allemaal producten die normaal gesproken van een varken, rund of schaap zijn. De keuringsdienst van waarde onderzoekt in deze slotaflevering van dit seizoen hoe een kalkoen zo veelzijdig kan zijn en waarom de vogel zich zo vaak voordoet als een ander dier.
Het eten van kalkoen in Nederland is de afgelopen decennia overgewaaid uit Amerika, waar het traditiegetrouw op het menu staat met Thanksgiving. Waar de kalkoen eerst nog als alternatief voor kip werd gezien, domineert het dier nu dus steeds meer de supermarkten en zijn er inmiddels ook in Nederland tal van kalkoenfokkerijen.
Zien: Emma Kok brengt prachtige ode aan Jade Kops in De Tafel van Gert
14:45Ewout Genemans voor nieuwe docu naar Los Angeles: 'Dit gaan we doen'
13:28Malou Petter: 'Ik kom terug op televisie'
12:11Bente verklapt hoe het er achter de schermen bij Beste Zangers aan toegaat
11:15Bekende stem Michiel Koudstaal (51) overleden