TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De kalkoen duikt tegenwoordig in allerlei vormen op in de supermarkt. Kalkoenham, kalkoenbacon, kalkoenshoarma, maar ook kalkoenpastrami of zelfs kalkoentournedos. Het zijn allemaal producten die normaal gesproken van een varken, rund of schaap zijn. De keuringsdienst van waarde onderzoekt in deze slotaflevering van dit seizoen hoe een kalkoen zo veelzijdig kan zijn en waarom de vogel zich zo vaak voordoet als een ander dier.
Het eten van kalkoen in Nederland is de afgelopen decennia overgewaaid uit Amerika, waar het traditiegetrouw op het menu staat met Thanksgiving. Waar de kalkoen eerst nog als alternatief voor kip werd gezien, domineert het dier nu dus steeds meer de supermarkten en zijn er inmiddels ook in Nederland tal van kalkoenfokkerijen.
Partnerbijdrage
Claude blikt in Open Casa Kerst terug op het Eurovisie Songfestival: 'Een klein soort trauma'
13:35Eva Jinek: 'Zo vier ik mijn kerst dit jaar'
13:16Dit programma vervangt Oogappels op de woensdagavond van NPO 1
10:36Johan Derksen: 'Yvonne Coldeweijer is uitgespeeld bij Talpa'
10:31Deze BN’ers komen voorbij in het nieuwe seizoen van De Geknipte Gast