Nieuws
Keuringsdienst Van Waarde onderzoekt wijnazijn
Judith Regeling
  ·  
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Keuringsdienst Van Waarde
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Wat je verder niet mag missen
Alle tips
Vrouwen op het water in nieuwe realityserie Vrouwen Die Varen
Maaike werkt in de Rotterdamse haven waar ze zeeschepen naar hun ligplaats loodst. Ingrid vaart op de grachten in Amsterdam. Zij en andere vrouwen vertellen in de nieuwe serie Vrouwen Die Varen wat er zo leuk is aan werken op het water.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:19Beau van Erven Dorens laat zich live in de uitzending steken door een bloedzuiger: 'Let's do it!'
09:47RTL gunt Secret Duets een derde seizoen
09:37Power Rangers maken comeback op Netflix
09:29Voormalig deelnemer Babette over The Voice of Holland: ‘Ze beloofden me de finale’
08:33Komende week in GTST: Clochard clichés en het verdrietige verstopspel