Nieuws
Keuringsdienst Van Waarde onderzoekt wijnazijn
Judith Regeling
  ·  Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Keuringsdienst Van Waarde
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 12:37Opnames Animal Crackers moeilijker dan gedacht
12:24Nieuw seizoen voor Denkend aan Holland met André van Duin en Janny van der Heijden
11:16Flikken Maastricht krijgt een negentiende seizoen
10:17Yes: de eerste beelden van het nieuwe seizoen Gooische Vrouwen zijn er
09:16Dieuwertje Blok moet neus laten verwijderen en legt tv-werkzaamheden neer