TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Video: de concurrentie reageert op C'est La Vie van Claude
16:19Wilfred Genee werkt aan nieuw klusprogramma voor Talpa
15:55Eerbetoon aan Eva Hermans-Kroot uit Over Mijn Lijk onthuld in geboortestad
15:13Karin niet rouwig om Boer Zoekt Vrouw-vertrek: 'Ik was er echt klaar mee'
14:30Art Rooijakkers deelt hoopvol bericht over terugkeer op tv: 'Nog even'