TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Dit gebeurt er met de plek van Loretta Schrijver in The Masked Singer
08:46Dit zijn alle Zomergasten van 2025
08:18De TV van gisteren: Kijkers zien verrassende wending in De Moeite Waard?!
20:40Radar (AVROTROS) voegt Dzifa Kusenuh toe aan presentatieteam
20:02Producent Flikken Rotterdam herkent zich niet in aantijgingen Huub Stapel