TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
De TV van gisteren: 2 voor 12 laat concurrentie weer achter zich
06:47Vanavond op TV: Beste zangers, Oh, wat een jaar!, Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
16:09Nieuw seizoen The Grannies van Amsterdam binnenkort te streamen bij NPO Start
15:23Marco Schuitmaker verovert Duitsland én legt alles vast voor realityserie (video)
13:22Wim Kieft wordt vaste duider bij NOS Studio Voetbal