TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Jan Smit maakt indruk met cover van nummer Tabitha in Onvergetelijke Liedjes
16:27Rafael van der Vaart vol zelfspot in Vandaag Inside: 'Beste professionele amateur ter wereld'
16:04Sander Schimmelpenninck kondigt nieuw seizoen Sander en de kloof aan
15:20Deze programma's rondom Sinterklaas mag je niet missen
14:25Linda en Ivan Kraan uit Een Huis Vol verwachten tiende kind