De TV van gisteren: Dertigers blijft pijnlijk slecht bekeken

Televizier logo

Geplaatst op 28 Mei om 8:05

Kijkcijfers nieuws

Het wil maar niet vlotten met Dertigers, de nieuwe soapy dramaserie van NPO 3 blijft modderen in de marges van de kijkcijferstrijd.

Vorige week maandag ging de vierdagelijkse serie van start met een sowieso al bescheiden 419.000 kijkers. Dat was toen goed voor de laatste plaats in de kijkcijfer top 25, inmiddels is de serie niet meer op die lijst te vinden en scoorde de woensdagaflevering slechts 250.000 kijkers. Dat is voor NPO 3 begrippen niet eens heel slecht, alleen First dates presteerde beter met 312.000 kijkers, maar voor een groots opgezette, dure dramaproductie zijn het wel erbarmelijke cijfers. Online zijn de reacties van de weinige kijkers echter overwegend positief.

Het wad sluit af

NPO 1 had de beste papieren met de laatste aflevering van Het wad, met 1 miljoen kijkers het best bekeken amusementsprogramma van de dag. Kijkers smulden van de prachtige beelden van de Nederlandse natuur. Daarna deed Jouw stad, ons dorp het met 712.000 kijkers zoals vertrouwd minder goed. Op1 kwam uit op 1,1 miljoen kijkers.

Beau presteert

Beau van Erven Dorens heeft een ondankbare taak bij RTL 4, de talkshow host moet afwachten of de herhaling die voor hem zit scoort in de hoop kijkers over te houden. Dat lukte woensdagavond meer dan goed. De voorlaatste GTST van het seizoen kwam uit op 754.000 kijkers, waarna een herhaling van Help, mijn man is klusser 758.000 kijkers scoorde met een aflevering waarin de klusser er echt weinig van bakte. Beau wist daarna door te schieten naar een keurige 884.000 kijkers.