De TV van gisteren: Liveshows Voice of Holland openen onder twee miljoen

Televizier logo

Geplaatst op 2 Februari om 7:49

Kijkcijfers nieuws

RTL 4 is dankzij The voice of Holland de grote winnaar van de vrijdagavond. De eerste liveshow van de talentenjacht wist 1.98 miljoen kijkers naar de zender te lokken.

Een prima score en zelfs een lichte verbetering ten opzichte van het vorige seizoen toen de liveshow van  The voice of Holland opende met 1.9 miljoen kijkers. Sowieso had RTL een uitstekende avond dankzij de 1.15 miljoen soapfans die zagen hoe Janine werd ontvoerd door seriemoordenaar Hein in GTST. Na de redelijk uitgelopen talentenjacht kwam Twan Huys op de late avond uit op een ietwat schamele 615.000 kijkers.

NPO 1 goede tweede

Maar ook NPO 1 had over aandacht weinig te klagen. Dankzij een bloedspannende aflevering van Flikken Maastricht wist het grootste publieke net 1.35 miljoen mensen te boeien. Daarna dook Sybrand Niessen nét onder de miljoengrens met Droomhuis gezocht. Op de late avond triomfeerde Jinek als vanouds met 983.000 kijkers die zagen hoe onder meer geproost werd op het einde van de alcoholvrije dry January.

SBS in zwaar weer

SBS lijkt daarentegen de strijd om de vrijdagavond opgegeven te hebben. 6inside sloot haar vierde uitzendweek af met 144.000 kijkers en ook de primetime programmering deed het niet veel beter. Wegmisbruikers strandde op 203.000 kijkers en met 228.000 kijkers is ook Oplichters in het buitenland alles behalve een hit te noemen. Na 22.30 uur had de zender een bescheiden opleving met 560.000 kijkers voor Hart van Nederland.