Nieuws
Lekkerbekje van Pangasius
CTR
  ·  Lekker hoor, tijdens het shoppen op zaterdagmiddag, op het strand bij een dagje uitwaaien. Het lekkerbekje is een oer-Hollandse lekkernij, maar aan wat voor visje knabbelen we precies? Keuringsdienst van waarde maakt een rondje langs de frituurpannen van viswinkels en ontdekt dat er van alles onder de knapperige korst kan opduiken. Van oudsher is een lekkerbekje gemaakt van wijting of kabeljauw, maar er gaat ook heek-, schelvis- en zelfs pangasiusfilet in. Die laatste vissoort is met de beste wil van de wereld niet oer-Hollands te noemen. Daarbij is het een zoetwatervis. De ‘Aziatische tong’ komt oorspronkelijk uit Vietnam en wordt massaal gekweekt in de Mekong Delta. Een beproefd alternatief voor witvis, maar mag hij ook doorgaan voor een lekkerbekje?
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsOnno Blom wil meer weten over zijn familiegeschiedenis in tweeluik In de Ban van Goed en Fout
Schrijver Onno Blom duikt in de nieuwe serie In de Ban van Goed en Fout met zijn vader Hans in hun familiegeschiedenis. Onno’s overgrootvader zat met zijn gezin bij de NSB. Toen zoon Jan, Hans’ vader, bij het verzet ging, veroorzaakte dat een breuk.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 06:47Vanavond op TV: Bed & breakfast, Daar gaan ze weer, Old
18:08Malou Gorter bevestigt: Oogappels krijgt zevende seizoen
17:42Oud-soapie Cecilia Adorée verwacht eerste kindje
15:56Victor Abeln stopt met First Dates
13:50Leuk: eerste beelden van nieuw seizoen Rooijakkers over de Vloer