Kaartjes voor Eurovisie Songfestival alleen op naam

Televizier logo

Geplaatst op 5 December om 9:44

Muziek

Om woekeraars tegen te gaan...

Iedereen moet volgend jaar tegen een eerlijke prijs bij het Eurovisie Songfestival kunnen zijn, althans dat probeert de organisatie van het liedjesfestijn via de kaartverkoop te regelen.

In de aanloop naar het Songfestival in mei doen de organisatoren hun plannen voor de kaartverkoop uit de doeken.

Op naam

Om zwarthandel en oneerlijke prijzen tegen te gaan, zijn kaarten alleen op naam te verkrijgen, is er bij de ingang van Ahoy straks ID-identificatie én mogen er maar vier tickets per persoon gekocht worden. Dit voorkomt dat handelaren en bedrijven massaal kaarten opkopen om ze tegen woekerprijzen van de hand te doen. 

Negen shows

In totaal zijn er 65.000 kaarten te vergeven in een brede prijsklasse. De goedkoopste Songfestival kaartjes komt uit op 18,50 euro, maar dan heb je wel beperkt zicht tijdens een van de repetities. Wie vooraan wil staan tijdens de finale, zal 248,50 euro over moeten maken. Naast de twee halve finales en de ontknoping zijn er nog zes andere shows, waaronder generale repetities, waar publiek bij mag. 

Wanneer gaan de Songfestival kaarten in de verkoop?

De eerste kaartjes voor het Songfestival gaan op 12 december om 12.00 uur in de verkoop via de officiële website van de organisatie. De overige kaarten gaan in januari en februari in de handel. 1/3e van de kaarten is bestemd voor leden van de 41 delegaties en nog eens 1500 kaarten gaan verloot worden onder Rotterdammers met een laag inkomen.