Nieuws
Natuurlijke of chemische sojasaus
CTR
  ·  Het team van Keuringsdienst van waarde duikt deze aflevering in de wonderlijke wereld van sojasauzen. Op sommige van de flesjes die je in de supermarkt koopt, staat ‘natuurlijk gebrouwen’. Maar wat betekent dat eigenlijk? En heb je dan ook niet-natuurlijk gebrouwen sojasaus? De presentatoren zoeken het uit en komen onder andere in Japan terecht. Daar gaat presentator Teun van de Keuken op bezoek bij een traditionele sojasausmaker die uitlegt hoe de saus doormiddel van de fermentatie van sojabonen ontstaat. In Nederland probeert presentator Ersin Kiris zelf een chemische variant van de Japanse saus te maken. Lukt hem dat? En welke sojasauzen uit de winkel bevatten eigenlijk deze stof? Een heuse sojasaus-expert proeft verschillende sojasauzen.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsJe ziet het zesde en zevende seizoen van de hitserie Murdoch Mysteries bij BBC First
Er zijn van die series die nooit gaan vervelen en Murdoch Mysteries is er zo eentje. BBC First zendt daarom het zesde en zevende seizoen van de historische misdaadserie uit.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:45Spannend moment breekt aan in De Bondgenoten: wie moet er nu naar huis?
09:24GTST-kijkers krijgen hoop: keert deze 'Muller' terug naar Meerdijk?
08:45De TV van gisteren: Kijkers maken gehakt van Deze Week in de Reclame
06:47Vanavond op TV: Liefde voor het landgoed, De Verraders, Valkyrie
20:36Martine van Os kondigt nieuw seizoen We Zijn Er Bijna aan