Ares: Netflix-horror over geheim Amsterdams studentengenootschap

Televizier logo

Geplaatst op 17 Januari om 14:14

Netflix

Van Nederlandse bodem

Een heuglijk feit: de eerste echte Nederlandse Netflix-original ziet deze maand het levenslicht. Ares heet de productie, een horrorserie die zich afspeelt in de hoofdstedelijke studentenwereld.

In Ares krijgen de vrienden Rosa en Jacob een uitnodiging om lid te worden van een geheim Amsterdams studentengenootschap. Rijkdom en macht liggen door het lidmaatschap binnen handbereik, maar al snel blijkt ze voor dat lidmaatschap een hoge prijs moeten betalen. Ares blijkt niet zomaar een studentenclub, maar een die via allerlei bizarre rituelen de macht weet te behouden. De doodenge tradities blijken bovendien terug te gaan tot de Gouden Eeuw.

Lisa Smit

Ares is de eerste Nederlandse Netflix-productie. Eerder was er weliswaar al het populaire Undercover, Frank Lammers en Anna Drijver, maar die serie was ook half van Belgische makelij. Ares is helemaal Hollands. Van de schrijvers tot de regisseurs en van de producenten tot de acteurs. Tot die laatste groep behoren onder meer Rifka Lodeizen en Lisa Smit.

Horror-pitch

Het idee achter Ares is bedacht door de dochter van regisseur Pieter Kuijpers (BellicherRiphagen). Haar leek het een goed idee om een serie te maken waarin horror, studenten en de Gouden Eeuw samen komen. Vader pitchte het bij Netflix en kreeg groen licht. Kuijpers en team van zeven schrijvers sloten zich vervolgens op in een kantoor aan een Amsterdamse gracht en het resultaat is vanaf nu te streamen. 

Vanaf 17 januari op Netflix.