BBC maakt samen met Netflix serie over massamoordenaar Sobhraj

Televizier logo

Geplaatst op 15 Juli om 19:02

Netflix

The Serpent

De BBC slaat de handen ineen met Netflix. Samen maken ze The Serpent, een serie die over massamoordenaar Charles Sobhraj gaat.

De massamoordenaar aasde in de jaren 70 op jonge westerse reizigers in India, Thailand en Nepal. Sobhraj pleegde jarenlang talloze moorden en wist jarenlang uit handen van de autoriteiten te blijven. Uiteindelijk werd hij gepakt, waarna hij ontsnapte uit een Indiase gevangenis. Nadat hij zijn straf had uitgezeten en er een aantal moorden verjaard waren, ging Sobhraj met pensioen. In 2004 werd hij tijdens een vakantie naar Nepal opgepakt, waarna hij levenslang kreeg.

Slang

De serie krijgt de naam The Serpent, wat eveneens een verwijzing naar Sobhraj is. Hij wist zich namelijk als slang uit bepaalde situaties te wurmen. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Tahar Rahim.

Acht afleveringen

"Ik droom al van deze rol sinds ik het boek over deze massamoordenaar op mijn zeventiende heb gelezen", zegt de hoofdrolspeler van de serie, die uit acht afleveringen zal bestaan. De serie wordt geschreven door Richard Warlow en Toby Finlay. Zij schreven eerder de Britse televisieserie Ripper Street.

Bekijk ook