BBC ontslaat presentator na foute grap over baby Sussex

Televizier logo

Geplaatst op 9 Mei om 13:56

Amusement

Inschattingsfout

De BBC heeft een presentator van BBC Radio 5 ontslagen na een ongemakkelijke tweet over de baby van Harry en Meghan.

Presentator Danny Baker twitterde onlangs een foto van twee mensen met tussen hen in een aangeklede chimpansee. Bij deze foto schreef hij ‘Koninklijke baby verlaat ziekenhuis’. Direct werd de presentator beschuldigd van racisme omdat hij de baby, die voor een kwart Afro-Amerikaans is, zou vergelijken met een aap.

Ontslagen

Baker bood onmiddellijk zijn excuses aan en verwijderde de tweet. Via twitter liet hij vervolgens weten dat hij met de foto een vergelijking wilde maken met de koninklijke familie als circusdieren. "Ik had deze foto bij elke andere koninklijke baby kunnen plaatsen of zelf mijn eigen kind." Het mocht niet baten. Zijn baan is hij kwijt. "Ik ben net ontslagen bij BBC Radio 5 Live", schrijft Baker donderdagochtend op Twitter.  

Reactie BBC

De BBC laat weten: “Hij heeft een ernstige inschattingsfout gemaakt. Dit druist in tegen de warden die we als station willen uitdragen. Danny is een briljante presentator, maar zal voor is niet lange reen programma maken”

Archie

De baby van de hertog en hertogin van Sussex werd maandag 6 mei geboren. Woensdag toonden zij de baby aan de pers en maakte het stel bekend hun zoon Archie te hebben genoemd.