Dit is de winnaar van Maestro 2019

Televizier logo

Geplaatst op 15 december om 21:40

Amusement

En de gouden baton gaat naar...

Na zeven weken vol muzikaliteit was het tijd voor de grote live finale van het jubileumseizoen van Maestro.

Vanuit de Philharmonie in Haarlem openden oud-winnaars Lenette van Dongen, Leona Philippo, Maartje van de Wetering en Spike op gitaar de show met hun versie van de Queen-klassieker Don't stop me now.

Eerste ronde

Daarna was er inderdaad geen houden meer aan. Frits Sissing haalde finalisten Monic Hendrickx en Lucas Hamming erbij. Het duo moest twee keer optreden: in de eerste ronde kwam hun persoonlijke keuze aan bod. Lucas besloot te gaan voor de tune van de tv-serie Floris en werd beloond met 3 tienen van de jury en een 9 van het orkest. Daarna was de beurt aan Monic die koos voor het stemmige Stabat Mater van componist Pergolese. Ze was iets te nerveus en werd beloond met drie negens van de jury en een 8 van het orkest.

Tweede ronde

In de tweede ronde draaide alles om de 5e symphonie van Beethoven. De finalisten gingen op reis naar Wenen om de sfeer te proeven en de geest van Ludwig te ervaren. Het leverde twee eigen versies van de klassieker op. Lucas kreeg twee negens en een tien van de jury en het orkest beloonde zijn variant met een 9. Monic wist daarentegen drie tienen te krijgen van de jury en een 9 van het orkest.

Thuisstemmers

Daardoor kwam het totaal aantal punten op 76 voor Lucas en 74 voor Monic. Daarop was het aan het publiek om de wedstrijd te beslissen en dat deed 't overtuigend. Ieder procent van de stemmen was een punt en met 61 procent kwam hij als winnaar uit de bus. Gewapend met zijn gouden baton sloot hij het seizoen af met een kerstmedley.

Bekijk ook